Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Allt du behöver veta om Apples event

Nu har Apple haft sitt första event i nybyggda Steve Jobs Theater. Missade du sändningen kommer här de viktigaste nyheterna i en kort sammanfattning.

På tisdagskvällen klev Tim Cook med kollegor upp på scenen i nybyggda Steve Jobs Theater för första gången för att lansera höstens nya produkter. Missade du eventet kommer här en snabb sammanfattning.

Apple visade upp tre nya telefoner

Apple lanserade hela tre mobiltelefoner under eventet, Iphone 7 och 7 Plus ersätts av Iphone 8 och Iphone 8 Plus med ny design med glasbaksida och hårdvaruförbättringar. Telefonerna får bland annat nya processorer, bättre kameror och trådlös laddning. Apple har stoppat dit Retina HD-skärmar som bjuder på True Tone-tekniken vi sett i bland annat Ipad Pro.

Iphone 8 och Iphone 8 Plus finns att köpa i rymdgrått, silver och guld och kostar från 7 995 kronor för Iphone 8 och från 9 095 kronor för Iphone 8 Plus. Apple tar emot förbeställningar den 15 september klockan 9.01.

Iphone X

Den stora nyheten från eventet presenterades som "one more thing" och är den nya flaggskeppsmodellen som kallas Iphone X (uttalas som den engelska siffran ten). OLED-skärmen täcker nästan hela framsidan och mäter 5,8 tum. Hjärtat i telefonen är Apples senaste A-processor, A11 Bionic som utlovar bättre prestanda än hos föregångarna.

Uppe i mitten av enhetens övre främre del samlas ett gäng sensorer och kameror som bland annat används för nya upplåsningstekniken Face ID som helt ersätter tidigare Touch ID i den här telefonen. Också Iphone X får trådlös laddning.

Hemknappen är borta och ersätts av gester som enligt tidiga förhandstittar fungerar väldigt intuitivt. Kamerorna är bättre än någonsin med nya ljussättningsmöjligheter till porträttläget. Båda de bakre kamerasensorerna har optisk bildstabilisering och bjuder på 12 megapixels upplösning. Porträttläget fungerar nu också med den främre kameran, vilket kommer uppskattas av alla som gillar att ta "selfies".

Trots den större skärmen och de andra förbättringarna lovar Apple två timmar längre batteritid än hos Iphone 7. Smakar det så kostar det. Apples Iphone X kostar från 11 495 kronor och erbjuds i silver eller rymdgrått. Apple tar emot förhandsbeställningar från den 27 oktober klockan 9.01.

Apple Watch med LTE (kommer inte till Sverige nu)

Den stora nyheten med nya Apple Watch Series 3 är att den går att köpa med LTE-uppkoppling. Tyvärr kommer denna modell inte till Sverige nu i den första lanseringsrundan, och det beror säkerligen på att Apple måste samarbeta med operatörerna för att få till både det tekniska och abonnemangen.

Apple Watch-användare får med LTE-uppkopplingen större frihet att göra saker utan att ha telefonen med sig. Det går att svara på samtal, skicka meddelanden och klockans appar kan helt enkelt hämta och skicka data utan behov av telefonens uppkoppling.

En annan nyhet med Series 3 är att den nu har en inbyggd höjdmätare och kan hålla koll på hur många trappor eller backar du tar dig upp för. Pulsmätaren kan nu också mäta din vilopuls. Med den nya S3-kretsen ska också Siri bli snabbare och mer pratsam än tidigare.

I Sverige kan vi beställa Apple Watch Series 3 utan LTE-uppkoppling med start den 15 september. Den kostar från 3 695 kronor.

Apple TV 4K

Apple uppdaterar också sin Apple TV med stöd för 4K och HDR. Den nya boxen går att beställa den 15 september och kostar från 1 995 kronor.

Se hela eventet

Fick du mersmak av denna sammanfattning kan du se eventet i sin helhet på Apples webbplats eller i appen för Apple TV eller IOS.

Det går också att se vår livesändning i efterhand via vår Youtube-kanal eller Facebook-sida.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.