Fulkultur om spelfenomenet PUBG

Playerunknowns Battlegrounds, eller PUBG som det populärt kallas, har blivit ett fenomen i spelvärlden. Fulkultur djupdyker i ämnet.

Fulkultur är den sedelärande och folkbildande podden från Geeksgänget där allehanda nördiga ämnen behandlas, ämnen som kanske inte passar in i det finkulturella rummet (än). Ett ämne som onekligen tagit en central roll i det spelkulturella utrymmet på senare tid är spelet Battlegrounds från utvecklaren Playerunknown. Spelet brukar refereras till som Playerunknowns Battlegrounds, vilket har givit upphov till förkortningen PUBG.

PUBG har blivit extraordinärt populärt på kort tid och sedan spelet blev tillgängligt i en kostnadsbelagd testversion i mars i år har över 10 miljoner spelare investerat sina hårt förvärvade slantar i spelet, och nyligen registrerades över en miljon samtidiga spelare. Vad är det då som har fått PUBG att på kort tid uppnå vad få andra spel någonsin lyckas uppnå? Detta och mycket mer avhandlas i veckans Fulkultur-avsnitt.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
2 svar

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.