Fulkultur om spelfenomenet PUBG

Playerunknowns Battlegrounds, eller PUBG som det populärt kallas, har blivit ett fenomen i spelvärlden. Fulkultur djupdyker i ämnet.

Fulkultur är den sedelärande och folkbildande podden från Geeksgänget där allehanda nördiga ämnen behandlas, ämnen som kanske inte passar in i det finkulturella rummet (än). Ett ämne som onekligen tagit en central roll i det spelkulturella utrymmet på senare tid är spelet Battlegrounds från utvecklaren Playerunknown. Spelet brukar refereras till som Playerunknowns Battlegrounds, vilket har givit upphov till förkortningen PUBG.

PUBG har blivit extraordinärt populärt på kort tid och sedan spelet blev tillgängligt i en kostnadsbelagd testversion i mars i år har över 10 miljoner spelare investerat sina hårt förvärvade slantar i spelet, och nyligen registrerades över en miljon samtidiga spelare. Vad är det då som har fått PUBG att på kort tid uppnå vad få andra spel någonsin lyckas uppnå? Detta och mycket mer avhandlas i veckans Fulkultur-avsnitt.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Det går att prenumerera på podden via RSS eller Itunes och Fulkultur har dessutom en egen Tumblr-sida där länklista och alla avsnitt samlas. Podden finns dessutom representerad på Facebook, Instagram och Twitter. Som vanligt tar vi tacksamt emot all form av feedback. Berätta också gärna vad ni skulle vilja höra oss diskutera i framtida avsnitt.

Kommentarer
2 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.