Google håller event 4 oktober

Enligt ny Google-reklam kommer höstens event att äga rum 4 oktober.

Tidigare har det ryktats att Google i år ska ha ett event den 5 oktober där de bland annat ska presentera Pixel 2. Nu avslöjar Googles reklam att eventet hålls den 4 oktober istället, precis som tidigare år.

Nyhetssajten Droid-Life har nyss gjort en spaning i Boston där Google fyllt reklamtavlor med texten ”Ask more of your phone” eller ”Begär mer av din telefon.” Under texten finns Googles G-logga och datumet 4 oktober.

Google förväntas presentera nästa Pixel-mobil under eventet. Det har även spekulerats kring att en ny smart högtalare och en Chromebook Pixel kommer att presenteras under eventet. Till mångas förtret har inte Pixel kommit till den svenska marknaden och det återstår att se om nästa telefon lanseras i Sverige eller inte, även om vi är försiktigt hoppfulla.

E-legitimationen Bank ID används motvilligt av oss här på 99. 68 procent skulle nog gärna byta om det fanns alternativ medan endast 23 procent tycker det är en fantastisk tjänst.

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.