Craig Federighi ger svar på frågor om Face ID

Craig Federighi förklarar vad som gick snett i presentationen av Face ID och intygar att tekniken kommer att fungera även med solglasögon.

Lanseringen av Iphone X markerar starten på övergången från fingeravtrycksläsning till ansiktsavläsning. Många potentiella köpare har varit bekymrade för hur väl den nya tekniken kommer att fungera, inte minst eftersom det första intrycket under Apples presentation inte blev det bästa.

Utvecklaren Keith Krimbel plitade ihop ett mejl till Craig Federighi med sina funderingar och fick till sin förvåning ett svar tillbaka. Fadäsen som skedde under presentationen var ett resultat av att flera personer hade hanterat telefonen bakom kulisserna vilket gjorde att Face ID inaktiverades, på samma vis som Touch ID inaktiveras efter flera misslyckade inläsningar. Av svaret framgår även att Face ID kommer att fungera med de flesta typer av solglasögon, tack vare att solglasögonen är genomskinliga för IR-ljuset.

Vad gäller problemet med om en tjuv försöker stjäla telefonen och låser upp telefonen genom att visa upp den mot offrets ansikte ger Craig två förslag: titta bort från telefonen, eller tryck ner knapparna på varje sida om telefonen när den räcks över. Det sistnämnda inaktiverar nämligen Face ID tillfälligt.

Kommentarer
47 svar

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.