Craig Federighi ger svar på frågor om Face ID

Craig Federighi förklarar vad som gick snett i presentationen av Face ID och intygar att tekniken kommer att fungera även med solglasögon.

Lanseringen av Iphone X markerar starten på övergången från fingeravtrycksläsning till ansiktsavläsning. Många potentiella köpare har varit bekymrade för hur väl den nya tekniken kommer att fungera, inte minst eftersom det första intrycket under Apples presentation inte blev det bästa.

Utvecklaren Keith Krimbel plitade ihop ett mejl till Craig Federighi med sina funderingar och fick till sin förvåning ett svar tillbaka. Fadäsen som skedde under presentationen var ett resultat av att flera personer hade hanterat telefonen bakom kulisserna vilket gjorde att Face ID inaktiverades, på samma vis som Touch ID inaktiveras efter flera misslyckade inläsningar. Av svaret framgår även att Face ID kommer att fungera med de flesta typer av solglasögon, tack vare att solglasögonen är genomskinliga för IR-ljuset.

Vad gäller problemet med om en tjuv försöker stjäla telefonen och låser upp telefonen genom att visa upp den mot offrets ansikte ger Craig två förslag: titta bort från telefonen, eller tryck ner knapparna på varje sida om telefonen när den räcks över. Det sistnämnda inaktiverar nämligen Face ID tillfälligt.

Kommentarer
47 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.