Samsung investerar tungt i självkörande bilar

Investeringen i självkörande bilar sker i form av skapandet av en fond som ska användas till en rad olika tekniker relaterade till självkörande bilar.

Samsung meddelar nu att företaget har skapat en fond som initialt får finansiella tillgångar på 300 miljoner dollar, cirka 2,4 miljarder kronor. Fonden ska användas till att investera i tekniker och utveckling relaterade till självkörande bilar.

Fonden kallas logiskt nog Samsung Automotive Innovation Fund och de områden inom självkörande bilar som ska täckas inkluderar bland annat artificiell intelligens, visualisering via maskininlärning, smarta sensorer, säkerhet och mer. Samsungs egna investering i fonden uppges vara 89 miljoner dollar, cirka 710 miljoner kronor.

De första investeringarna som fonden genomför är dels i ett österrikiskt företag vid namn TTTech som fokuserar på säkerhet, nätverk och mjukvarusystem för självkörande bilar. Samsung har tidigare investerat i tekniker relaterade till självkörande bilar, bland annat i ett flertal företag som utvecklar batterier och batteriteknik för självkörande bilar, och 2015 köptes till och med företaget Magna International som utvecklar sådana batterier.

Samsung investerade även i företaget Vinli som jobbar på att skapa ett ekosystem av appar för självkörande bilar. Utöver detta har Samsung ansökt om patent i USA och Sydkorea om tekniker relaterade till "däck, motorer och elektronik för bilrelaterade autonomisystem" .

Som en del av pressmeddelandet om skapandet av fonden meddelar Samsung även att man bildat en speciell division tillsammans med dotterföretaget Harman som kallas Autonomous/ADAS Strategic Business Unit (SBU). Den Harman-ledda divisionen ska arbeta med att "skapa innovationer för nästa generations självkörande bilar" .

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.