Ifixit plockar isär Essential

I maj i år lanserade Androids skapare Andy Rubin den egna Android-luren Essential. Nu har Ifixit plockat isär telefonen för att se hur lätt den är att laga.

Andy Rubins företag Essential släppte i maj en Android-mobil med samma namn. Telefonen har än så länge endast släppts i USA och det är inte speciellt troligt att den någonsin kommer till Sverige. På många sätt är den en exklusiv utmanare till Googles egna mobiler Pixel och Pixel XL. Mobilen är försedd med material så som titan och keramik istället för det populära aluminiumskalet som många mobiltillverkare använder.

Nu har reparationssajten Ifixit tagit isär telefonen för att se hur lätt det är att dels plocka isär den men även hur lätt det är att reparera den. De kan konstatera att det är mycket svårt att separera skärmen från resten av telefonen utan att skärmen eller telefonen tar skada. Det verkar dessutom som att den enda vägen in i telefonen är genom att ta bort skärmen.

USB Type-C-uttaget är ihoplött med moderkortet vilket gör det till en väldigt dyr affär att byta ut om det skulle behövas. Ifitix ger Essential-mobilen betyg 1 på en tiogradig skala när de betygsätter hur lätt det är att reparera produkten.

Kommentarer
7 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.