Ifixit plockar isär Essential

I maj i år lanserade Androids skapare Andy Rubin den egna Android-luren Essential. Nu har Ifixit plockat isär telefonen för att se hur lätt den är att laga.

Andy Rubins företag Essential släppte i maj en Android-mobil med samma namn. Telefonen har än så länge endast släppts i USA och det är inte speciellt troligt att den någonsin kommer till Sverige. På många sätt är den en exklusiv utmanare till Googles egna mobiler Pixel och Pixel XL. Mobilen är försedd med material så som titan och keramik istället för det populära aluminiumskalet som många mobiltillverkare använder.

Nu har reparationssajten Ifixit tagit isär telefonen för att se hur lätt det är att dels plocka isär den men även hur lätt det är att reparera den. De kan konstatera att det är mycket svårt att separera skärmen från resten av telefonen utan att skärmen eller telefonen tar skada. Det verkar dessutom som att den enda vägen in i telefonen är genom att ta bort skärmen.

USB Type-C-uttaget är ihoplött med moderkortet vilket gör det till en väldigt dyr affär att byta ut om det skulle behövas. Ifitix ger Essential-mobilen betyg 1 på en tiogradig skala när de betygsätter hur lätt det är att reparera produkten.

Kommentarer
7 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.