Ifixit plockar isär Essential

I maj i år lanserade Androids skapare Andy Rubin den egna Android-luren Essential. Nu har Ifixit plockat isär telefonen för att se hur lätt den är att laga.

Andy Rubins företag Essential släppte i maj en Android-mobil med samma namn. Telefonen har än så länge endast släppts i USA och det är inte speciellt troligt att den någonsin kommer till Sverige. På många sätt är den en exklusiv utmanare till Googles egna mobiler Pixel och Pixel XL. Mobilen är försedd med material så som titan och keramik istället för det populära aluminiumskalet som många mobiltillverkare använder.

Nu har reparationssajten Ifixit tagit isär telefonen för att se hur lätt det är att dels plocka isär den men även hur lätt det är att reparera den. De kan konstatera att det är mycket svårt att separera skärmen från resten av telefonen utan att skärmen eller telefonen tar skada. Det verkar dessutom som att den enda vägen in i telefonen är genom att ta bort skärmen.

USB Type-C-uttaget är ihoplött med moderkortet vilket gör det till en väldigt dyr affär att byta ut om det skulle behövas. Ifitix ger Essential-mobilen betyg 1 på en tiogradig skala när de betygsätter hur lätt det är att reparera produkten.

Kommentarer
7 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.