fredagsideo

Han gör sitt eget hörlursuttag till Iphone

Saknar du också hörlursuttaget på de nya Iphone-modellerna? Gör som en den här killen som skaffar sig sitt eget uttag.

Det hördes många upprörda röster när Apple förra året visade upp en ny Iphone-modell utan 3,5 millimeters hörlursuttag. Med årets släpp verkar det inte som att Apple någonsin kommer kommer ta tillbaka hörlursuttaget.

Internet har sedan förra året svämmat över med videos och skämt om hur kunder ska kunna få tillbaka sina älskade hörlursuttag. Många av försöken är långt ifrån lyckade och i många fall är de mer ett skämt än ett faktiskt försök.

I denna veckas fredagsvideo får vi följa Scotty som driver Youtube-kanalen Strange Parts när han åker till Kina för att fixa ett fungerande hörlursuttag till sin Iphone. Med detta önskar 99-redaktionen er alla en riktigt skön helg!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.