fredagsideo

Han gör sitt eget hörlursuttag till Iphone

Saknar du också hörlursuttaget på de nya Iphone-modellerna? Gör som en den här killen som skaffar sig sitt eget uttag.

Det hördes många upprörda röster när Apple förra året visade upp en ny Iphone-modell utan 3,5 millimeters hörlursuttag. Med årets släpp verkar det inte som att Apple någonsin kommer kommer ta tillbaka hörlursuttaget.

Internet har sedan förra året svämmat över med videos och skämt om hur kunder ska kunna få tillbaka sina älskade hörlursuttag. Många av försöken är långt ifrån lyckade och i många fall är de mer ett skämt än ett faktiskt försök.

I denna veckas fredagsvideo får vi följa Scotty som driver Youtube-kanalen Strange Parts när han åker till Kina för att fixa ett fungerande hörlursuttag till sin Iphone. Med detta önskar 99-redaktionen er alla en riktigt skön helg!

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Nu är programmering en del av grundskolans läroplan. Varför är det viktigt när det samtidigt kommer larmrapporter om att elever presterar allt sämre i de traditionella ämnena undrar du?

Lite från ingenstans skickade Apple ut en pressinbjudan idag till ett event där de planerar att prata om nya kreativa idéer för lärare och elever.

Amanda och Ida pratar om att ha ett jobb som är som julafton, Idas nya jobbdator, WWDC, Klingoner – deras mat och språk, Fibits nya klocka och "tjejprodukter".

Vetenskapsmannen Stephen Hawking somnade under veckan in i sitt hem 76 år gammal. Vi ärar hans minne med veckans fredagsvideo.

Amanda testar högtalaren JBL Boombox som levererar mycket bas, fylligt ljud, fiffiga funktioner och lång batteritid.