LG Nordic – ingen information om LG V30 för svenska marknaden

Enligt en representant för LG Nordic finns det för närvarande ingen information om en svensk lansering av det eftertraktade flaggskeppet V30.

För ett tag sedan skrev vi om det officiella avtäckandet av LG V30, den senaste medlemmen i LG:s populära produktfamilj som hittills inte fått någon svensk lansering. Efter att nyheten publicerades hörde vi av oss till LG:s nordiska avdelning för att få någon form av svar om en svensk lansering, och svaret är att det inte finns något konkret svar för närvarande.

LG:s nordiska representant svarar på följande vis på vår förfrågan:

– Jag vet att LG lokalt gärna vill att den lanseras här, vem vill inte det? Men, det är ett beslut som fattas högre upp så för närvarande kan jag inte säga vare sig ja eller nej på frågan om den kommer till Sverige. Jag håller i och för sig tummarna för den är helt fantastisk baserat på det lilla jag har hann känna på den under IFA.

I tidigare diskussioner med den nordiska avdelningen har det framkommit att LG:s strategi för kommunikation med press har ändrats på senare tid, där företagets London-baserade avdelning tar över ansvaret för Norden. Det har lett till att Sverige och andra nordiska länder nedprioriterats jämfört med tidigare, vilket är anledningen till att vi och många andra medier inte fått tillgång till testexemplar av det tidigare flaggskeppet LG G6.

Strategin runt pressen skulle kunna vara en indikation på att LG:s strategi runt mobiltelefoner överlag har skiftat mot att nedprioritera Norden som marknad, och om detta stämmer är chanserna för att LG V30 lanseras här ganska små. Förhoppningsvis är detta inte fallet, vi återkommer när eventuell ny information blir tillgänglig.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.