LG Nordic – ingen information om LG V30 för svenska marknaden

Enligt en representant för LG Nordic finns det för närvarande ingen information om en svensk lansering av det eftertraktade flaggskeppet V30.

För ett tag sedan skrev vi om det officiella avtäckandet av LG V30, den senaste medlemmen i LG:s populära produktfamilj som hittills inte fått någon svensk lansering. Efter att nyheten publicerades hörde vi av oss till LG:s nordiska avdelning för att få någon form av svar om en svensk lansering, och svaret är att det inte finns något konkret svar för närvarande.

LG:s nordiska representant svarar på följande vis på vår förfrågan:

– Jag vet att LG lokalt gärna vill att den lanseras här, vem vill inte det? Men, det är ett beslut som fattas högre upp så för närvarande kan jag inte säga vare sig ja eller nej på frågan om den kommer till Sverige. Jag håller i och för sig tummarna för den är helt fantastisk baserat på det lilla jag har hann känna på den under IFA.

I tidigare diskussioner med den nordiska avdelningen har det framkommit att LG:s strategi för kommunikation med press har ändrats på senare tid, där företagets London-baserade avdelning tar över ansvaret för Norden. Det har lett till att Sverige och andra nordiska länder nedprioriterats jämfört med tidigare, vilket är anledningen till att vi och många andra medier inte fått tillgång till testexemplar av det tidigare flaggskeppet LG G6.

Strategin runt pressen skulle kunna vara en indikation på att LG:s strategi runt mobiltelefoner överlag har skiftat mot att nedprioritera Norden som marknad, och om detta stämmer är chanserna för att LG V30 lanseras här ganska små. Förhoppningsvis är detta inte fallet, vi återkommer när eventuell ny information blir tillgänglig.

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.