LG Nordic – ingen information om LG V30 för svenska marknaden

Enligt en representant för LG Nordic finns det för närvarande ingen information om en svensk lansering av det eftertraktade flaggskeppet V30.

För ett tag sedan skrev vi om det officiella avtäckandet av LG V30, den senaste medlemmen i LG:s populära produktfamilj som hittills inte fått någon svensk lansering. Efter att nyheten publicerades hörde vi av oss till LG:s nordiska avdelning för att få någon form av svar om en svensk lansering, och svaret är att det inte finns något konkret svar för närvarande.

LG:s nordiska representant svarar på följande vis på vår förfrågan:

– Jag vet att LG lokalt gärna vill att den lanseras här, vem vill inte det? Men, det är ett beslut som fattas högre upp så för närvarande kan jag inte säga vare sig ja eller nej på frågan om den kommer till Sverige. Jag håller i och för sig tummarna för den är helt fantastisk baserat på det lilla jag har hann känna på den under IFA.

I tidigare diskussioner med den nordiska avdelningen har det framkommit att LG:s strategi för kommunikation med press har ändrats på senare tid, där företagets London-baserade avdelning tar över ansvaret för Norden. Det har lett till att Sverige och andra nordiska länder nedprioriterats jämfört med tidigare, vilket är anledningen till att vi och många andra medier inte fått tillgång till testexemplar av det tidigare flaggskeppet LG G6.

Strategin runt pressen skulle kunna vara en indikation på att LG:s strategi runt mobiltelefoner överlag har skiftat mot att nedprioritera Norden som marknad, och om detta stämmer är chanserna för att LG V30 lanseras här ganska små. Förhoppningsvis är detta inte fallet, vi återkommer när eventuell ny information blir tillgänglig.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!