LG Nordic – ingen information om LG V30 för svenska marknaden

Enligt en representant för LG Nordic finns det för närvarande ingen information om en svensk lansering av det eftertraktade flaggskeppet V30.

För ett tag sedan skrev vi om det officiella avtäckandet av LG V30, den senaste medlemmen i LG:s populära produktfamilj som hittills inte fått någon svensk lansering. Efter att nyheten publicerades hörde vi av oss till LG:s nordiska avdelning för att få någon form av svar om en svensk lansering, och svaret är att det inte finns något konkret svar för närvarande.

LG:s nordiska representant svarar på följande vis på vår förfrågan:

– Jag vet att LG lokalt gärna vill att den lanseras här, vem vill inte det? Men, det är ett beslut som fattas högre upp så för närvarande kan jag inte säga vare sig ja eller nej på frågan om den kommer till Sverige. Jag håller i och för sig tummarna för den är helt fantastisk baserat på det lilla jag har hann känna på den under IFA.

I tidigare diskussioner med den nordiska avdelningen har det framkommit att LG:s strategi för kommunikation med press har ändrats på senare tid, där företagets London-baserade avdelning tar över ansvaret för Norden. Det har lett till att Sverige och andra nordiska länder nedprioriterats jämfört med tidigare, vilket är anledningen till att vi och många andra medier inte fått tillgång till testexemplar av det tidigare flaggskeppet LG G6.

Strategin runt pressen skulle kunna vara en indikation på att LG:s strategi runt mobiltelefoner överlag har skiftat mot att nedprioritera Norden som marknad, och om detta stämmer är chanserna för att LG V30 lanseras här ganska små. Förhoppningsvis är detta inte fallet, vi återkommer när eventuell ny information blir tillgänglig.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.