Tre låter kunder byta in gamla Iphone-modeller i utbyte mot Iphone 8

Operatören Tre låter kunder byta in Iphone 7-modeller mot Iphone 8 kostnadsfritt, och äldre modeller med ett kostnadstillägg. Det gäller även telefoner som inte köpts via Tre.

Iphone 8 och Iphone X är den största lanseringen för Apple på flera år, och detta tar teleoperatören Tre fasta på med en ny satsning där företagets kunder får byta in sina äldre Iphone-modeller mot Iphone 8.

Den som äger en Iphone 7 eller Iphone 7 Plus kan byta in dessa mot en Iphone 8 respektive Iphone 8 Plus och få 200 kronors rabatt på abonnemangskostnaden, förutsatt att telefonerna är i gott skick. Om de har nämnvärt slitage tillkommer en extra avgift på 50 kronor i månaden för detta. En Iphone 7 i gott skick kan lämnas in för att få en Iphone 8 64 gigabyte tillsammans med abonnemanget 3Cupertino vilket ger 25 gigabyte data och fria samtal/sms för 349 kronor per månad. Kostnad utan rabatt för inlämnad telefon blir alltså 549 kronor.

Om kunden lämnar in en telefon i Iphone 6-samt Iphone SE-familjen blir rabatten 150 kronor i månaden för ett abonnemang på 24 månader. En Iphone 5S ger 100 kronor i rabatt för samma abonnemang, och en Iphone 5 ger 50 kronors rabatt. Abonnemanget för Iphone 8 Plus 64 gigabyte heter 3Infinite Loop och abonnemanget för Iphone 8 256 gigabyte heter 3Moscone West.

Vi kontaktade Tre:s pressansvarige för att dubbelkolla om erbjudandet gäller både Iphone-modeller som köpts hos företaget och telefoner som köpts av annan leverantör. Vi frågade även om detta är ett erbjudande som är exklusivt för Apples lansering eller om det finns några planer på liknande erbjudanden för andra telefonlanseringar, och svaret blev följande:

– Det här gäller alla Iphone-modeller, oavsett hos vem de är köpta. Alltså inte bara telefoner som sålts av Tre. På frågan om erbjudandet kan komma att appliceras på andra lanseringar hälsar Tre:s presschef att det är ett exklusivt erbjudande för just den här lanseringen.

Erbjudandet om inbyte av äldre telefoner till Iphone 8-modeller gäller i fyra veckor framöver till den 15 oktober, varpå abonnemangen säljstoppas. De telefoner som byts in kommer återanvändas i Tre:s återvinningsprogram. Kunder som utnyttjar erbjudandet lämnar in sin befintliga telefon i en Tre-butik när vald Iphone 8-modell levereras.

Läs mer:

Apple lanserar Iphone 8 och Iphone 8 Plus
Apples nya flaggskepp heter Iphone X

Tre: Bytt blir nytt

Kommentarer
7 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.