Flic-användare bör vänta med att uppdatera till IOS 11

Idag släpps den skarpa versionen av IOS 11, men den som använder sig av den smarta knappen Flic kan med fördel vänta ett litet tag till.

Idag kommer Apple att uppdatera flera av sina operativsystem såsom Watch OS, TV OS och IOS. De som väntar på Mac OS får dock vänta till 25 september. Men för vissa verkar det som att det kan vara bättre att öva sitt tålamod genom att vänta med att installera IOS 11 ett tag till.

Om du är en Flic-användare kan det vara värt att vänta till att företaget uppdaterar sin app innan du installerar IOS 11. Utvecklarna har märkt en ändring i senaste versionen av IOS 11 som gör att Flic-appen inte fungerar som den ska. De har inte möjlighet att rätta till felet innnan IOS 11 släpps men menar att användare kan vänta sig en uppdatering inom kort.

Fakta: Flic

Vad är det?
En smart knapp som kopplas via Bluetooth till en smart mobil
Funktioner
Konfigurera knappen i den tillhörande appen att göra olika saker beroende på om du trycker, dubbeltrycker eller håller in den. Går att fästa på exempelvis en vägg, eller på kläder via en medföljande klämma.
Färger
vit, svart, turkos, gul eller grön
Systemkrav
Fungerar med Iphone 4S eller senare, eller tredje generationens Ipad.
Pris
39 dollar inklusive frakt (ungefär 327 kronor)
Läs mer
99mac testar knappen Flic
Flic kommer till Mac

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.