Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

CCleaner har dolt allvarligt säkerhetshål

Mjukvaruverktyget CCleaner används för att städa ut oönskat material från datorer, men nu framkommer det att verktyget i sig hyst oönskat skräp den senaste månaden.

CCleaner är ett verktyg till PC, Mac och Android som städar bort skräpinnehåll som webbläsarcookies, temporära filer i operativsystemet, oanvända filer och mycket mer. Programmet är gratis och populärt, med miljontals nedladdningar årligen. Nu framkommer det att ett intrång från illvilliga hackare har lett till att en bakdörr installerats i programmet.

CCleaner ägs av antivirusföretaget Avast och utvecklas av företaget Piriform. När en grupp säkerhetsanalytiker hos företaget Cisco nyligen granskade verktyget insåg de att det hade angripits och att en säkerhetslucka fanns. De bedömmer att attacken som ledde till att bakdörren installerades i mjukvaran skedde den 15 augusti, vilket innebär att användare som laddat ner Ccleaner eller uppdaterat sin mjukvara den senaste månaden kan vara i riskzonen.

Bakdörren gör det möjligt för angriparna att samla in information om systemet, så som IP-adress, vilken mjukvara som finns installerad och datorns namn. Piriform släppte snabbt Ccleaner 5.34 som avlägsnar bakdörren, och du som använder en tidigare version bör alltså omedelbart uppdatera denna. Piriform själva säger att problemet nu är avstyrt, men Ciscos säkerhetsanalytiker rekommenderar att användare antingen återställer systemet till ett tillstånd före den 15 augusti eller helt sonika installerar om systemet.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.