Pixel 2 och andra nyheter avslöjas inför Googles oktober-event

Apple är inte ensamma om att få de flesta nyheter avslöjade inför deras stora avtäckande, och Googles oktober-event är det senaste i raden som läcker ut.

Googles stora oktober-event från i fjol bjöd på en hel del nyheter. Utöver företagets första egenutvecklade telefoner Pixel och Pixel XL presenterades även den smarta högtalaren Google Home, den smarta Wifi-routern Google Wifi samt den smarta AI-assistenten Google Assistant. Inför årets event är nästa generations Pixel-telefoner mer eller mindre ett givet faktum, men nu läcker produktbilder ut på alla de stora nyheterna som ska presenteras i början av oktober.

Först ut är den mindre av Googles telefonmodeller, Google Pixel 2. Bilderna avslöjar tre olika färger för telefonerna – Kinda Blue, Just Black och Clearly White. Telefonen ska säljas i konfigurationer med intern lagringskapacitet på 64 och 128 gigabyte. Den enklare modellen ska kosta 649 dollar, vilket motsvarar cirka 6 500 kronor. Den mer avancerade modellen kostar 749 dollar, motsvarande cirka 7 500 kronor. Svenska priser är dock mest akademiskt att diskutera än så länge då vi inte vet om Pixel 2-modellerna kommer att säljas i Sverige, då första generationens Pixel inte såldes här.

De läckta bilderna presenterar även det större syskonet Pixel 2 XL. Denna modell ser ut att nöja sig med två färger, en tvådelad färg med svart och vitt, samt samma svarta färg Just Black som lillebror Pixel 2 också använder. Även här gäller intern lagringsstorlek om 64 och 128 gigabyte, med priser på 849 respektive 949 dollar. Det motsvarar cirka 8 500 kronor respektive 9 500 kronor om de skulle säljas på svenska marknaden. Bilderna på både Pixel 2 och Pixel 2 XL visar endast upp telefonernas baksida, så vi får ännu inte veta om ryktena stämmer runt att telefonerna ska använda en mer traditionell skärm utan minimala skärmkanter.

Utöver detta har även bilder och prisinformation för den lilla smarta högtalaren Google Home Mini läckt ut. Detta är en produkt som det har ryktats om tidigare, och om bilderna i läckan stämmer har tidigare rykten varit korrekta. Precis som med dess större syskon ska Mini-varianten kunna styra uppspelning av musik och videoströmmande till en Chromecast via röstkommandon. Priset ska bli beskedliga 49 dollar, vilket skulle motsvara cirka 500 kronor på svenska marknaden.

Till sist avslöjas även ett headset för virtuell verklighet baserat på Googles plattform Daydream. Läckan avslöjar inga detaljer om hur det nya VR-headsetet är förbättrat jämfört med föregångaren, men vi kan se de nya färgerna Charcoal, Fog och Coral. I övrigt ser den ut att inkludera samma fjärrkontroll som med föregående generation.

Vad tycker ni, är ni besvikna på vad Google Pixel 2 ser ut att bli? Eller vill ni mer än någonsin att Pixel-telefonerna ska lanseras i Sverige?

Kommentarer
6 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.