En titt på Toshiba Canvio for Smartphone och mobil säkerhetskopiering

När Toshiba ville lyfta fram säkerhetskopieringsprodukten Canvio for Smartphone passade redaktionen på att kika på vilka alternativ för mobil säkerhetskopiering som finns.

Toshiba har lanserat ett tillbehör vid namn Canvio for Smartphone som används för säkerhetskopiering av innehållet i Android-baserade telefoner. Utöver detta kan enheten även ladda telefonen när säkerhetskopieringen är utförd. Toshiba ville att vi skulle lyfta fram Canvio i en traditionell annons, men då tyckte vi att det vore trevligare att ta ett bredare grepp på frågan om säkerhetskopiering av innehållet i din mobil.

I videon ovan pratar Andreas och Amanda om vilka alternativ du har för säkerhetskopiering av innehållet i din mobil, och delar med sig av hur de själva hanterar säkerhetskopiering (foliehattsvarning utfärdas för Andreas). Vi tar upp säkerhetskopiering av hela telefonen via tillverkarens egna molntjänster, uppladdning av filer och innehåll på mobilen till diverse molntjänster samt lokal lagring via exempelvis USB-minnen eller andra specialiserade alternativ, som exempelvis Toshiba Canvio.

Toshiba Canvio for Smartphone ansluter till din telefon via Micro-USB eller USB Type-C och kan säkerhetskopiera bilder, musik, filmer, kontakter och dokument samt ladda telefonen när den inte säkerhetskopieras. Den interna lagringen rymmer 500 GB.

Hur sköter du säkerhetskopiering av mobilen? Förlitar du dig helt på leverantörens molntjänst eller säkerhetskopierar du i två, tre, fyra eller femtielva steg?

Skriven av Sponsrat inlägg
Kommentarer
7 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.