En titt på Toshiba Canvio for Smartphone och mobil säkerhetskopiering

När Toshiba ville lyfta fram säkerhetskopieringsprodukten Canvio for Smartphone passade redaktionen på att kika på vilka alternativ för mobil säkerhetskopiering som finns.

Toshiba har lanserat ett tillbehör vid namn Canvio for Smartphone som används för säkerhetskopiering av innehållet i Android-baserade telefoner. Utöver detta kan enheten även ladda telefonen när säkerhetskopieringen är utförd. Toshiba ville att vi skulle lyfta fram Canvio i en traditionell annons, men då tyckte vi att det vore trevligare att ta ett bredare grepp på frågan om säkerhetskopiering av innehållet i din mobil.

I videon ovan pratar Andreas och Amanda om vilka alternativ du har för säkerhetskopiering av innehållet i din mobil, och delar med sig av hur de själva hanterar säkerhetskopiering (foliehattsvarning utfärdas för Andreas). Vi tar upp säkerhetskopiering av hela telefonen via tillverkarens egna molntjänster, uppladdning av filer och innehåll på mobilen till diverse molntjänster samt lokal lagring via exempelvis USB-minnen eller andra specialiserade alternativ, som exempelvis Toshiba Canvio.

Toshiba Canvio for Smartphone ansluter till din telefon via Micro-USB eller USB Type-C och kan säkerhetskopiera bilder, musik, filmer, kontakter och dokument samt ladda telefonen när den inte säkerhetskopieras. Den interna lagringen rymmer 500 GB.

Hur sköter du säkerhetskopiering av mobilen? Förlitar du dig helt på leverantörens molntjänst eller säkerhetskopierar du i två, tre, fyra eller femtielva steg?

Skriven av Sponsrat inlägg
Kommentarer
7 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.