En titt på Toshiba Canvio for Smartphone och mobil säkerhetskopiering

När Toshiba ville lyfta fram säkerhetskopieringsprodukten Canvio for Smartphone passade redaktionen på att kika på vilka alternativ för mobil säkerhetskopiering som finns.

Toshiba har lanserat ett tillbehör vid namn Canvio for Smartphone som används för säkerhetskopiering av innehållet i Android-baserade telefoner. Utöver detta kan enheten även ladda telefonen när säkerhetskopieringen är utförd. Toshiba ville att vi skulle lyfta fram Canvio i en traditionell annons, men då tyckte vi att det vore trevligare att ta ett bredare grepp på frågan om säkerhetskopiering av innehållet i din mobil.

I videon ovan pratar Andreas och Amanda om vilka alternativ du har för säkerhetskopiering av innehållet i din mobil, och delar med sig av hur de själva hanterar säkerhetskopiering (foliehattsvarning utfärdas för Andreas). Vi tar upp säkerhetskopiering av hela telefonen via tillverkarens egna molntjänster, uppladdning av filer och innehåll på mobilen till diverse molntjänster samt lokal lagring via exempelvis USB-minnen eller andra specialiserade alternativ, som exempelvis Toshiba Canvio.

Toshiba Canvio for Smartphone ansluter till din telefon via Micro-USB eller USB Type-C och kan säkerhetskopiera bilder, musik, filmer, kontakter och dokument samt ladda telefonen när den inte säkerhetskopieras. Den interna lagringen rymmer 500 GB.

Hur sköter du säkerhetskopiering av mobilen? Förlitar du dig helt på leverantörens molntjänst eller säkerhetskopierar du i två, tre, fyra eller femtielva steg?

Skriven av Sponsrat inlägg
Kommentarer
7 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.