Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Andreas testar Samsung Galaxy Note 8

Samsungs bokstavligt stora flaggskepp tar plats i testlabbet. På samma gång får Note 8 sällskap av skrivbords-dockan Dex och tillsammans utgör de ett produktivitetsmonster.

Den dyraste och bästa Android-regenten

Samsung Galaxy Note 8 är en telefon som både lämpar sig för en något nischad målgrupp och en allmän målgrupp, beroende på vad dina preferenser är. Sett som en telefon i största allmänhet imponerar Note 8 väldigt mycket. Den är stor, kanske för stor för mångas tycke och smak, men den är samtidigt bara marginellt större än en Iphone 7 Plus eller Samsung Galaxy S8 Plus. Jämfört med den sistnämnda är Note 8 den bättre telefonen, även om man helt bortser från den unikt särskiljande egenskapen i S Pen.

Med en kamera i toppklass, en skärm som bräcker allt annat på mobilmarknaden just nu med rejäl marginal och toppmoderna funktioner är Note 8 den bästa telefonen som Android-marknaden har att erbjuda just nu. Den som inte kan tänka sig en telefon i storleken större har så klart inget att hämta här, men med tanke på att marknaden för flaggskeppstelefoner i allt större utsträckning rör sig uppåt i storleksklasserna blir de smärta alternativen allt färre.

Note 8 är alltså en väldigt bra stor telefon, och till detta tillkommer en rad olika funktioner som hör S Pen-tillbehöret till. Utöver möjligheten att anteckna och rita på skärmen finns det ett flertal användningsområden för pennan som är unikt för denna telefon. Samsung menar själva att Note-användare är lojala för att de uppskattar de unika egenskaperna den erbjuder. Jag har själv aldrig varit en Note-användare just på grund av storleksfrågan, men jag har flera gånger under testets gång kommit på mig själv med att använda pennan till att lösa situationer som hade varit betydligt omständligare att göra med konkurrerande telefoner.

Dex-dockan är ytterligare en egenskap som gör Note 8 till ett monster för mobil produktivitet. Detta och S Pen-funktionaliteten är de egenskaper som gör Note 8 till det enda alternativet för de produktivitetsinriktade konsumenterna i Android-lägret, och då det är funktioner som Apples läger inte erbjuder kan det även locka över tidigare Iphone-trogna. Apple kan å andra sidan locka med nya satsningar som förstärkt verklighet med AR Kit, något som ser ut att sätta Samsungs virtuella verklighetS-tillbehör Gear VR i skamvrån.

Sammanfattning

Samsungs produktutbud anno 2017 visar att konceptet med vanliga smarta mobiler kontra phablet-klassade telefoner inte längre är relevant. När vanliga telefoner är större än någonsin blir det huvudsakliga säljargumentet med Note-serien funktionerna relaterade till pennan som ger dem deras namn, och dessa funktioner är riktigt användbara med
Note 8.

Att telefonen i övrigt håller absolut toppklass innebär att du inte måste offra något för att få de särskiljande egenskaperna som hör pennan till. För den som kan acceptera storleken Note 8 det bästa, och det enda, flaggskeppet på marknaden för produktivitetsinriktade telefoner, och det är överlag det bästa Android-marknaden har att erbjuda idag.

Plus
+ Marknadens bästa skärm
+ Klassledande kameralösning
+ Genuint användbara S Pen-funktioner
+ Flera bra och användbara mjukvarufunktioner
+ Utnyttjar den stora skärmen till produktivitet
(+ Dex-dockan är genuint användbar)

Minus
− Gränssnitts-lagg existerar fortfarande
− Kamerans porträttläge kan vara bångstyrigt
− Fingeravtrycksläsaren fortfarande dumt placerad
− Bixby-knappen kan inte anpassas

Kommentarer
142 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.