Positivt besked för Apples Stockholmsbutik

Nu får Apple grönt ljus för sina byggplaner i Kungsträdgården i Stockholm.

Apples planer på en ny butik i Stockholms innerstad har varit på gång i drygt ett och halvt år. Nu får Apple grönt ljus av Stockholm stad.

Den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden röstade under torsdagen igenom förslaget att låta Apples butiksplaner gå ut på samråd.

– Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) enligt Stockholm Direkt.

Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna kom med ett eget förslag som inte heller motsätter sig planen, medan Kristdemokraterna helt är emot. KD vill inte att det första som möter besökare i Kungsträdgården ska vara en Apple-butik och tycker att staden borde "ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats".

Roger Mogert svarar att det inte stämmer att staden kunnat göra något annorlunda eftersom de inte äger huset.

Kommentarer
17 svar

Ibland leker jag med tanken på att byta mobilplattform, men det finns några saker som jag då skulle sakna och andra som håller mig kvar. Här är de tre viktigaste för mig.

Belkins smarta hemmet-strömbrytare Wemo Mini får stöd för Homekit i efterhand genom en uppdatering av mjukvaran.

Äntligen fredag! Den här gången en kort och informativ genomgång av hur Google Maps fungerar.

Betaltjänsten Google Pay kan inom kort lanseras i Sverige. Det går nu att påbörja registreringen av ett svenskt betalkort i appen, och Nordea ser ut att bli den första banken med stöd.

Tack till Zeugma för detta #nyhetstips!

Vår redaktör Ida Blix installerar en smart kattlucka från Sureflap hemma för att katterna ska kunna gå ut och in på egen hand. Häng med under installationen här.

Förra veckan ställde vi kluriga frågor om Samsung, och tidigare har vi gjort samma sak med Google. Denna varma sommarvecka vill vi veta vad ni vet om Apple. Klarar ni tio rätt? Lycka till!