Positivt besked för Apples Stockholmsbutik

Nu får Apple grönt ljus för sina byggplaner i Kungsträdgården i Stockholm.

Apples planer på en ny butik i Stockholms innerstad har varit på gång i drygt ett och halvt år. Nu får Apple grönt ljus av Stockholm stad.

Den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden röstade under torsdagen igenom förslaget att låta Apples butiksplaner gå ut på samråd.

– Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) enligt Stockholm Direkt.

Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna kom med ett eget förslag som inte heller motsätter sig planen, medan Kristdemokraterna helt är emot. KD vill inte att det första som möter besökare i Kungsträdgården ska vara en Apple-butik och tycker att staden borde "ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats".

Roger Mogert svarar att det inte stämmer att staden kunnat göra något annorlunda eftersom de inte äger huset.

Kommentarer
17 svar

Vad gör man när Apple utannonserar ett event samma dag som man tänkt lansera sin nya telefon med dunder och brak? Jo, man flyttar eventet.

Vi har fått hem Andreas lagom till ett nytt avsnitt av 99podden. Den här veckan om Huawei Mate 20 Pro och Google som nu inför licensavgifter för bland annat Google Play Store inom EU.

Om det vardagliga slitet börjar kännas kämpigt kan robotkompisen Vector underlätta livet med både charm och praktisk assistans.

Tack till Mackan1984 för detta #nyhetstips!

Rykten fortsätter påstå att kommande Ipad Pro-modeller byter Lightning-porten mot USB Type-C, och ska bland annat stöda 4K-video ut till externa skärmar.

Apple är inte klara för i år, utan håller ännu ett event 30 oktober, där vi säkerligen får se nya modeller av Ipad Pro.

Tack till Manne23 för detta #nyhetstips!

Den svenska tjänsten Playpilot vill hjälpa alla där hemma i tv-soffan att hitta något gemensamt att titta på. Dessutom fungerar det som en tv-guide till alla de strömmande tjänster som du har tillgång till. 99 går igenom hur det funkar.