Positivt besked för Apples Stockholmsbutik

Nu får Apple grönt ljus för sina byggplaner i Kungsträdgården i Stockholm.

Apples planer på en ny butik i Stockholms innerstad har varit på gång i drygt ett och halvt år. Nu får Apple grönt ljus av Stockholm stad.

Den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden röstade under torsdagen igenom förslaget att låta Apples butiksplaner gå ut på samråd.

– Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) enligt Stockholm Direkt.

Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna kom med ett eget förslag som inte heller motsätter sig planen, medan Kristdemokraterna helt är emot. KD vill inte att det första som möter besökare i Kungsträdgården ska vara en Apple-butik och tycker att staden borde "ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats".

Roger Mogert svarar att det inte stämmer att staden kunnat göra något annorlunda eftersom de inte äger huset.

Kommentarer
17 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.