Positivt besked för Apples Stockholmsbutik

Nu får Apple grönt ljus för sina byggplaner i Kungsträdgården i Stockholm.

Apples planer på en ny butik i Stockholms innerstad har varit på gång i drygt ett och halvt år. Nu får Apple grönt ljus av Stockholm stad.

Den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden röstade under torsdagen igenom förslaget att låta Apples butiksplaner gå ut på samråd.

– Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) enligt Stockholm Direkt.

Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna kom med ett eget förslag som inte heller motsätter sig planen, medan Kristdemokraterna helt är emot. KD vill inte att det första som möter besökare i Kungsträdgården ska vara en Apple-butik och tycker att staden borde "ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats".

Roger Mogert svarar att det inte stämmer att staden kunnat göra något annorlunda eftersom de inte äger huset.

Kommentarer
17 svar
Kan du hjälpa Anton?

Jobba med oss på Geeks

Vi på Geeks behöver bli fler – specifikt behöver vi någon som är proffs på UX/UI. Kanske är det du?

Den här veckan gästas vi av Jack Werner som är bokaktuell med boken "Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå" som är en samling av galna och bisarra saker som folk gör på internet. Vi går igenom allt!

Det blir allt vanligare och vanligare att vi köper saker på nätet men varorna skickas inte av sig själva. Veckans fredagsvideo visar exakt hur avancerat detta maskineri är.

Hör och häpna – Google presenterar en ny lösning för hur folk ska kommunicera på Android. Det rör sig inte om någon Imessage-liknande lösning, men kanske är de äntligen på rätt väg.

Stockholm kommer snart ikapp

Snart har du SL-kortet i mobilen

Allt fler plastkort har gjort sitt och byts ut mot digitala motsvarigheter i mobilen. Nu verkar det som att turen kommit till SL-kortet som gäller för resor med kollektivtrafiken i huvudstaden.

Kan du allt som är värt att veta om Spotify? Det finns alltid mer att lära, och här delar vi med oss av 14 smarta tips och inställningar som gör dig till ett Spotify-proffs.