Positivt besked för Apples Stockholmsbutik

Nu får Apple grönt ljus för sina byggplaner i Kungsträdgården i Stockholm.

Apples planer på en ny butik i Stockholms innerstad har varit på gång i drygt ett och halvt år. Nu får Apple grönt ljus av Stockholm stad.

Den styrande majoriteten i stadsbyggnadsnämnden röstade under torsdagen igenom förslaget att låta Apples butiksplaner gå ut på samråd.

– Vi vill pröva de här planerna i ett samråd eftersom det varit så mycket resonemang fram och tillbaka. Förslaget som finns idag har sina brister men vi är inte helt främmande för idén. Det finns trots allt poänger, säger stadsbyggnadsborgarrådet Roger Mogert (S) enligt Stockholm Direkt.

Liberalerna, Centerpartiet och Moderaterna kom med ett eget förslag som inte heller motsätter sig planen, medan Kristdemokraterna helt är emot. KD vill inte att det första som möter besökare i Kungsträdgården ska vara en Apple-butik och tycker att staden borde "ansträngt sig mer för att hitta en alternativ plats".

Roger Mogert svarar att det inte stämmer att staden kunnat göra något annorlunda eftersom de inte äger huset.

Kommentarer
17 svar

Apples mobiler som borde lanseras under hösten 2019 sägs få bättre kameror både fram och bak, ny design på insidan och Lightningporten blir troligen kvar, enligt nya uppgifter.

Spotify testar ett enklare gränssnitt anpassat för när du kör bil i Android-appen. Läget kallas Car View och ska automatist gå igång när Spotify känner av en Bluetooth-koppling till en bil.

Den nya tjänsten 3Världen innebär att det nu blir billigare att använda data när du reser utanför de roamingfria EU-länderna.

Swedbank verkar inte ha någon brådska att ge stöd åt populära tjänster som Apple Pay. Nu släpper banken en egen app för mobila betalningar, endast för Android-mobiler.

Skotillverkaren Nike är aktuella med ett par självsnörande skor, Adapt BB. Utöver att skorna snörar sig själv i sann Marty McFly-anda har skorna en app för att justera en del av funktionerna.

Det som många anser vara det fulaste batterifodralet i historien har kommit åter, nämligen Apple Smart Battery Case som nu finns tillgängligt för den senaste generationen Iphone-modeller.