Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

A11 Bionic springer cirklar runt konkurrensen

Tekniksajten Tom's Guide demonstrerar att Apples nya systemkrets är fullkomligt överlägsen allt som Androidtelefoner har att erbjuda just nu.

Under Apples event i september presenterades den nya systemkretsen A11 Bionic, som finns både i Iphone 8 och den kommande Iphone X. Jämfört med den fyrkärniga föregångaren A10 Fusion består kretsen av sex stycken kärnor, där de två snabbare kärnorna är 25 procent snabbare och de fyra energieffektiva kärnorna hela 70 procent snabbare än A10 Fusion. Till detta följer en smart processhanterare som kan använda sig av alla kärnor samtidigt när behov uppstår.

Tekniksajten Tom's Guide har kört både syntetiska tester och mer realistiska tester på den nya systemkretsen, med smått fantastiska resultat.

I enkeltrådad prestanda har Apple legat i framkant under ett antal år medan det har varit lite jämnare resultat i flertrådade tester. Ställt mot den just nu snabbaste Android-telefonen Samsung Galaxy Note 8 så är Iphone 8 hela 54 procent snabbare i Geekbench 4 i flertrådad prestanda. Anmärkningsvärt är även att Iphone 8 är snabbare än årets Macbook Pro med en Intel Core i5-processor, även om resultatet bör tas med en nypa salt. Bärbara datorer är bättre på att avge värme och kan därför upprätthålla prestandan under längre perioder. Liknande dominans uppvisas i grafiktestet.

Det går att hävda att syntetiska tester inte behöver vara speciellt applicerbara på verkliga användningsområden, så Tom's Guide designade ett test som gick ut på att ta en två minuter lång 4K-film, applicera diverse övergångar och visuella effekter för att därefter spara och exportera filmen. Iphone 8 blev klar på blott 42 sekunder, medan Galaxy Note 8 behövde över 3 minuter. Flaggskeppet Galaxy S8 Plus behövde över 4 minuter.

Läs mer:

Apple lanserar Iphone 8 och Iphone 8 Plus
Apples september-event

Källa:

Tom's Guide

Kommentarer
21 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.