A11 Bionic springer cirklar runt konkurrensen

Tekniksajten Tom's Guide demonstrerar att Apples nya systemkrets är fullkomligt överlägsen allt som Androidtelefoner har att erbjuda just nu.

Under Apples event i september presenterades den nya systemkretsen A11 Bionic, som finns både i Iphone 8 och den kommande Iphone X. Jämfört med den fyrkärniga föregångaren A10 Fusion består kretsen av sex stycken kärnor, där de två snabbare kärnorna är 25 procent snabbare och de fyra energieffektiva kärnorna hela 70 procent snabbare än A10 Fusion. Till detta följer en smart processhanterare som kan använda sig av alla kärnor samtidigt när behov uppstår.

Tekniksajten Tom's Guide har kört både syntetiska tester och mer realistiska tester på den nya systemkretsen, med smått fantastiska resultat.

I enkeltrådad prestanda har Apple legat i framkant under ett antal år medan det har varit lite jämnare resultat i flertrådade tester. Ställt mot den just nu snabbaste Android-telefonen Samsung Galaxy Note 8 så är Iphone 8 hela 54 procent snabbare i Geekbench 4 i flertrådad prestanda. Anmärkningsvärt är även att Iphone 8 är snabbare än årets Macbook Pro med en Intel Core i5-processor, även om resultatet bör tas med en nypa salt. Bärbara datorer är bättre på att avge värme och kan därför upprätthålla prestandan under längre perioder. Liknande dominans uppvisas i grafiktestet.

Det går att hävda att syntetiska tester inte behöver vara speciellt applicerbara på verkliga användningsområden, så Tom's Guide designade ett test som gick ut på att ta en två minuter lång 4K-film, applicera diverse övergångar och visuella effekter för att därefter spara och exportera filmen. Iphone 8 blev klar på blott 42 sekunder, medan Galaxy Note 8 behövde över 3 minuter. Flaggskeppet Galaxy S8 Plus behövde över 4 minuter.

Läs mer:

Apple lanserar Iphone 8 och Iphone 8 Plus
Apples september-event

Källa:

Tom's Guide

Kommentarer
21 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?