A11 Bionic springer cirklar runt konkurrensen

Tekniksajten Tom's Guide demonstrerar att Apples nya systemkrets är fullkomligt överlägsen allt som Androidtelefoner har att erbjuda just nu.

Under Apples event i september presenterades den nya systemkretsen A11 Bionic, som finns både i Iphone 8 och den kommande Iphone X. Jämfört med den fyrkärniga föregångaren A10 Fusion består kretsen av sex stycken kärnor, där de två snabbare kärnorna är 25 procent snabbare och de fyra energieffektiva kärnorna hela 70 procent snabbare än A10 Fusion. Till detta följer en smart processhanterare som kan använda sig av alla kärnor samtidigt när behov uppstår.

Tekniksajten Tom's Guide har kört både syntetiska tester och mer realistiska tester på den nya systemkretsen, med smått fantastiska resultat.

I enkeltrådad prestanda har Apple legat i framkant under ett antal år medan det har varit lite jämnare resultat i flertrådade tester. Ställt mot den just nu snabbaste Android-telefonen Samsung Galaxy Note 8 så är Iphone 8 hela 54 procent snabbare i Geekbench 4 i flertrådad prestanda. Anmärkningsvärt är även att Iphone 8 är snabbare än årets Macbook Pro med en Intel Core i5-processor, även om resultatet bör tas med en nypa salt. Bärbara datorer är bättre på att avge värme och kan därför upprätthålla prestandan under längre perioder. Liknande dominans uppvisas i grafiktestet.

Det går att hävda att syntetiska tester inte behöver vara speciellt applicerbara på verkliga användningsområden, så Tom's Guide designade ett test som gick ut på att ta en två minuter lång 4K-film, applicera diverse övergångar och visuella effekter för att därefter spara och exportera filmen. Iphone 8 blev klar på blott 42 sekunder, medan Galaxy Note 8 behövde över 3 minuter. Flaggskeppet Galaxy S8 Plus behövde över 4 minuter.

Läs mer:

Apple lanserar Iphone 8 och Iphone 8 Plus
Apples september-event

Källa:

Tom's Guide

Kommentarer
21 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.