A11 Bionic springer cirklar runt konkurrensen

Tekniksajten Tom's Guide demonstrerar att Apples nya systemkrets är fullkomligt överlägsen allt som Androidtelefoner har att erbjuda just nu.

Under Apples event i september presenterades den nya systemkretsen A11 Bionic, som finns både i Iphone 8 och den kommande Iphone X. Jämfört med den fyrkärniga föregångaren A10 Fusion består kretsen av sex stycken kärnor, där de två snabbare kärnorna är 25 procent snabbare och de fyra energieffektiva kärnorna hela 70 procent snabbare än A10 Fusion. Till detta följer en smart processhanterare som kan använda sig av alla kärnor samtidigt när behov uppstår.

Tekniksajten Tom's Guide har kört både syntetiska tester och mer realistiska tester på den nya systemkretsen, med smått fantastiska resultat.

I enkeltrådad prestanda har Apple legat i framkant under ett antal år medan det har varit lite jämnare resultat i flertrådade tester. Ställt mot den just nu snabbaste Android-telefonen Samsung Galaxy Note 8 så är Iphone 8 hela 54 procent snabbare i Geekbench 4 i flertrådad prestanda. Anmärkningsvärt är även att Iphone 8 är snabbare än årets Macbook Pro med en Intel Core i5-processor, även om resultatet bör tas med en nypa salt. Bärbara datorer är bättre på att avge värme och kan därför upprätthålla prestandan under längre perioder. Liknande dominans uppvisas i grafiktestet.

Det går att hävda att syntetiska tester inte behöver vara speciellt applicerbara på verkliga användningsområden, så Tom's Guide designade ett test som gick ut på att ta en två minuter lång 4K-film, applicera diverse övergångar och visuella effekter för att därefter spara och exportera filmen. Iphone 8 blev klar på blott 42 sekunder, medan Galaxy Note 8 behövde över 3 minuter. Flaggskeppet Galaxy S8 Plus behövde över 4 minuter.

Läs mer:

Apple lanserar Iphone 8 och Iphone 8 Plus
Apples september-event

Källa:

Tom's Guide

Kommentarer
21 svar

När Samsung presenterar sitt nya flaggskepp Samsung Galaxy S9 ligger nästan allt fokus på den nya kameran som får variabel bländare och ett nytt super slow motion-läge.

Huawei inledde mobilmässan med att presentera en rad olika nya mobila produkter, däribland bärbara datorer och surfplattor, och den första kommersiella 5G-satsningen.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.