99 söker frilansskribenter

Vi letar efter drivna frilansande eldsjälar som brinner för vad vi kallar det digitala vardagslivet – teknik, prylar, mobiler och det smarta hemmet. Vill du jobba tillsammans med oss?

Det är full fart på 99 och vi arbetar för fullt på att förverkliga våra ambitioner som vi berättade om i Välkommen till 99-artikeln tidigare i augusti. Vi vill stärka upp redaktionen med nya frilansare och söker bland annat efter nyhetsskribenter som kan arbeta tätt ihop med redaktionen.

Vi söker dig som:

  • Har kunskaper inom och/eller stort intresse för det digitala vardagslivet: teknik, prylar, tjänster och det smarta hemmet.

  • Har god förmåga att uttrycka dig i skrift, är väl bevandrad i både det svenska och engelska språket.

  • Är eller vill vara aktiv på 99:s forum.

  • Har fyllt 18 år.

Pluspoäng om du också kan vara tillgänglig helger och kvällar och om du bor i Stockholm, eller kan tänka dig att resa hit ibland (vi vill ju väldigt gärna träffa den som skriver för oss). Framför allt behöver vi förstärkning på nyhetsfronten, men brinner du för tester, guider eller annat som passar in på 99 vill vi gärna höra ifrån dig också. Värt att understryka är att det utgår ersättning för frilansjobb hos oss.

Vi hoppas så klart att du är intresserad av att hjälpa oss nå vår vision om intresseväckande, underhållande och djuplodande innehåll runt det som påverkar oss alla – det digitala vardagsliv vi alla lever just nu!

Om det här låter intressant så hör av dig:

  • Maila redaktionen@99.se med "Frilans 99" i ämnesraden. Vi bevakar inkorgen löpande och svarar så snart vi ser ditt meddelande.

  • Presentera dig själv, intresse och tidigare erfarenheter.

  • Svara gärna också på varför du är intresserad av att skriva för oss, vad du helst vill bidra med samt vad du har för relation till 99 i dagsläget.

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?