Siri byter Bing mot Google

Apples röstassistent Siri byter ut Microsofts sökmotor Bing mot Google.

När Apples röstassistent Siri inte kan svara på en fråga vänder hon sig till internet och söker, precis som vi människor kan tänkas göra. Tidigare har hon använt Microsofts sökmotor Bing, men nu är det Google som erbjuder svaren istället, rapporterar Cnet.

I ett uttalande säger Apple att de gör bytet för att kunna erbjuda en konsekvent sökupplevelse i Safari i IOS och Mac OS.

Genom bytet till Google som söktjänst för Siri, kommer det att vara möjligt för Sök inom IOS och Spotlight på Mac att ha en konsekvent sökupplevelse med standardinställningen i Safari. Vi har starka relationer med Google och Microsoft och är fortsatt engagerade i att leverera den bästa användarupplevelsen som möjligt.

Iphone-användare i Kina kommer även i fortsättningen att få sina sökresultat från den kinesiska sökmotorn Baidu. Bing används fortfarande för bildsök.

Det är ingen liten affär att ta hand om Apple-användarnas sökningar. Google betalar omkring tre miljarder dollar per år till Apple för söktrafik, enligt en rapport från Sanford Bernstein-analytikern Toni Sacconaghi. "Eftersom Googles betalningar är nästan bara vinst för Apple, kan Google ensamt stå för omkring fem procent av Apples totala rörelseresultat i år," enligt Sacconaghi.

Vilken sökmotor använder du? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentarer
3 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.