Siri byter Bing mot Google

Apples röstassistent Siri byter ut Microsofts sökmotor Bing mot Google.

När Apples röstassistent Siri inte kan svara på en fråga vänder hon sig till internet och söker, precis som vi människor kan tänkas göra. Tidigare har hon använt Microsofts sökmotor Bing, men nu är det Google som erbjuder svaren istället, rapporterar Cnet.

I ett uttalande säger Apple att de gör bytet för att kunna erbjuda en konsekvent sökupplevelse i Safari i IOS och Mac OS.

Genom bytet till Google som söktjänst för Siri, kommer det att vara möjligt för Sök inom IOS och Spotlight på Mac att ha en konsekvent sökupplevelse med standardinställningen i Safari. Vi har starka relationer med Google och Microsoft och är fortsatt engagerade i att leverera den bästa användarupplevelsen som möjligt.

Iphone-användare i Kina kommer även i fortsättningen att få sina sökresultat från den kinesiska sökmotorn Baidu. Bing används fortfarande för bildsök.

Det är ingen liten affär att ta hand om Apple-användarnas sökningar. Google betalar omkring tre miljarder dollar per år till Apple för söktrafik, enligt en rapport från Sanford Bernstein-analytikern Toni Sacconaghi. "Eftersom Googles betalningar är nästan bara vinst för Apple, kan Google ensamt stå för omkring fem procent av Apples totala rörelseresultat i år," enligt Sacconaghi.

Vilken sökmotor använder du? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentarer
3 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.