Siri byter Bing mot Google

Apples röstassistent Siri byter ut Microsofts sökmotor Bing mot Google.

När Apples röstassistent Siri inte kan svara på en fråga vänder hon sig till internet och söker, precis som vi människor kan tänkas göra. Tidigare har hon använt Microsofts sökmotor Bing, men nu är det Google som erbjuder svaren istället, rapporterar Cnet.

I ett uttalande säger Apple att de gör bytet för att kunna erbjuda en konsekvent sökupplevelse i Safari i IOS och Mac OS.

Genom bytet till Google som söktjänst för Siri, kommer det att vara möjligt för Sök inom IOS och Spotlight på Mac att ha en konsekvent sökupplevelse med standardinställningen i Safari. Vi har starka relationer med Google och Microsoft och är fortsatt engagerade i att leverera den bästa användarupplevelsen som möjligt.

Iphone-användare i Kina kommer även i fortsättningen att få sina sökresultat från den kinesiska sökmotorn Baidu. Bing används fortfarande för bildsök.

Det är ingen liten affär att ta hand om Apple-användarnas sökningar. Google betalar omkring tre miljarder dollar per år till Apple för söktrafik, enligt en rapport från Sanford Bernstein-analytikern Toni Sacconaghi. "Eftersom Googles betalningar är nästan bara vinst för Apple, kan Google ensamt stå för omkring fem procent av Apples totala rörelseresultat i år," enligt Sacconaghi.

Vilken sökmotor använder du? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentarer
3 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?