Siri byter Bing mot Google

Apples röstassistent Siri byter ut Microsofts sökmotor Bing mot Google.

När Apples röstassistent Siri inte kan svara på en fråga vänder hon sig till internet och söker, precis som vi människor kan tänkas göra. Tidigare har hon använt Microsofts sökmotor Bing, men nu är det Google som erbjuder svaren istället, rapporterar Cnet.

I ett uttalande säger Apple att de gör bytet för att kunna erbjuda en konsekvent sökupplevelse i Safari i IOS och Mac OS.

Genom bytet till Google som söktjänst för Siri, kommer det att vara möjligt för Sök inom IOS och Spotlight på Mac att ha en konsekvent sökupplevelse med standardinställningen i Safari. Vi har starka relationer med Google och Microsoft och är fortsatt engagerade i att leverera den bästa användarupplevelsen som möjligt.

Iphone-användare i Kina kommer även i fortsättningen att få sina sökresultat från den kinesiska sökmotorn Baidu. Bing används fortfarande för bildsök.

Det är ingen liten affär att ta hand om Apple-användarnas sökningar. Google betalar omkring tre miljarder dollar per år till Apple för söktrafik, enligt en rapport från Sanford Bernstein-analytikern Toni Sacconaghi. "Eftersom Googles betalningar är nästan bara vinst för Apple, kan Google ensamt stå för omkring fem procent av Apples totala rörelseresultat i år," enligt Sacconaghi.

Vilken sökmotor använder du? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentarer
3 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.