Siri byter Bing mot Google

Apples röstassistent Siri byter ut Microsofts sökmotor Bing mot Google.

När Apples röstassistent Siri inte kan svara på en fråga vänder hon sig till internet och söker, precis som vi människor kan tänkas göra. Tidigare har hon använt Microsofts sökmotor Bing, men nu är det Google som erbjuder svaren istället, rapporterar Cnet.

I ett uttalande säger Apple att de gör bytet för att kunna erbjuda en konsekvent sökupplevelse i Safari i IOS och Mac OS.

Genom bytet till Google som söktjänst för Siri, kommer det att vara möjligt för Sök inom IOS och Spotlight på Mac att ha en konsekvent sökupplevelse med standardinställningen i Safari. Vi har starka relationer med Google och Microsoft och är fortsatt engagerade i att leverera den bästa användarupplevelsen som möjligt.

Iphone-användare i Kina kommer även i fortsättningen att få sina sökresultat från den kinesiska sökmotorn Baidu. Bing används fortfarande för bildsök.

Det är ingen liten affär att ta hand om Apple-användarnas sökningar. Google betalar omkring tre miljarder dollar per år till Apple för söktrafik, enligt en rapport från Sanford Bernstein-analytikern Toni Sacconaghi. "Eftersom Googles betalningar är nästan bara vinst för Apple, kan Google ensamt stå för omkring fem procent av Apples totala rörelseresultat i år," enligt Sacconaghi.

Vilken sökmotor använder du? Berätta gärna i kommentarerna.

Kommentarer
3 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!