Begränsad tillgång av Iphone X

Apples flaggskeppsmobil blir sannolikt svår att få tag på en bit in i nästa år på grund av svårigheter att tillverka den nya 3D-kameran, uppger Apple-kännaren Ming-Chi Kuo.

I samband med tioårsjubileet av Iphone lanserades Iphone X, som förutom en helt ny design använder Face ID som ny autentiseringsteknik. Den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo från KGI Securities uppger nu att 3D-kameran Truedepth är den främsta flaskhalsen för produktionen, där blott 40 procent av den planerade produktionsvolymen har uppnåtts.

Till följd av komponentbristen väntas endast 12 miljoner Iphone X finnas tillgängliga vid lanseringen i november, vilket kan ställas mot de 40-50 miljoner förbokningar som Kuo uppskattar kommer att göras. Det är därför sannolikt att Iphone X kommer bli svår att få tag på en bit in på nästa år.

Läs mer:

Apples nya flaggskepp heter Iphone X
Craig Federighi ger svar på frågor om Face ID

Källa: Macrumors

Kommentarer
9 svar

En blinkning så är våren förbi tycker redaktionen som har massor av spännande prylar att hugga tag i. Vi hälsar i alla fall prylvåren välkommen med ett nytt avsnitt av vår podd.

Det blåser orkanvindar runt Facebook just nu efter veckans avslöjanden om hur användarnas data kan utnyttjas tämligen frikostigt, och vi passar därför på att bjuda på vd:n Mark Zuckerbergs pudel-intervju.

Det nya smarta låset ska ge dig valmöjligheter med hur du låser upp dörren, där både fingret och mobilen är två av flera alternativ.

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?