Huawei Mate 10 Pro läcker i bildform

En välbekant källa har läckt bilder på vad som påstås vara designen för Huawei Mate 10 Pro, där en trio kameror och säregen design sticker ut mest.

Vid det här laget har Evan Blass läckt så pass många produktbilder och specifikationer som visat sig stämma att vi nästan är benägna att se hans Twitter-avslöjanden som en faktisk produktpresentation. Herr Blass är i farten igen och på hans Twitter-flöde finns nu bilder på Huaweis nästa stora flaggskepp, Mate 10 Pro.

Av bilderna att döma följer Huawei den nya trenden med nästintill heltäckande skärm. Den andra trenden som följs är de dubbla kamerorna på telefonens baksida. Deras upplösning avslöjas inte i denna läcka men tidigare avslöjanden pekar på 12- och 10 megapixel, och även denna gång ska Leica levererat kameralinserna. Dessa två större kameramodulerna finns positionerade vertikalt över varandra medan den mindre befinner sig till höger om de större syskonen. Under den vertikala kameraraden finns fingeravtrycksläsaren i telefonens mitt, till skillnad från Samsungs kritiserade kamerapositionering i företagets senaste flaggskepp.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Kort efter att Apple presenterade Iphone 8- och Iphone X-modellerna i september var Huawei snabba med att kontra med att företaget minsann snart skulle presentera "en äkta AI"-telefon, vilket sannolikt bör vara just Mate 10 Pro som åsyftades. Detta kan tolkas som att Huawei, som är ett av få företag som utvecklar egna ARM-baserade systemkretsar, kommer att satsa på just artificiell intelligens med hårdvaran som driver Mate 10 Pro. Den kommande telefonen beskrevs som en intelligent maskin och åtföljdes av en kort sci-fi-osande reklamfilm.

Din webbläsare saknar stöd för den här typen av innehåll.

Inte mycket mer avslöjas i denna läcka, men Evan Blass tidigare avslöjanden anger bland annat att skärmen i Mate 10 Pro får det populära bildförhållandet 18:9. Mate 10-familjen anger att den ska bestå av tre modeller. Utöver Pro-versionen ska den även bestå av en vanlig Mate 10-modell samt en Mate 10 Lite-variant.

Huawei Mate 10 Pro ser ut att bli tillgänglig i de tre färgerna mörkblå, brun och svart. Någon information om lanseringsdatum har inte läckt men prislappen ryktas hamna på saftiga 1 100 dollar, vilket borde motsvara cirka 11 500 kronor på svenska marknaden. 99-redaktionen är inbjudna till ett Huawei-event i Berlin den 16 oktober och vi misstänker att vi kan återkomma med mer detaljer då.

Kommentarer
3 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.