Iphone 8 – Apples tråkigaste Iphone

Istället för att vara Apples bästa telefon för ett år framåt, hamnade Iphone 8 direkt i skuggan av Iphone X. Ida Blix testar en kraftfull, men tråkig telefon.

Inledning

I september lanserade Apple hela tre nya Iphone-modeller. Iphone 8 och Iphone 8 Plus hade kunnat vara två starka ersättare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus om det inte vore för att Apple också lanserade Iphone X med nästan kantfri skärm och Face ID. Ha-begäret minskade direkt, eller dog kanske helt, för de första två modellerna.

Iphone 8 och 8 Plus har fått förtur ut på butikshyllorna, medan sugna Iphone X-köpare får vänta till november som tidigast. När Iphone X bjuder på de coola nyheterna och Iphone 8 Plus bjuder på en bättre kamera med två linser och porträttläge – vad finns det då för skäl att slå till på en Iphone 8?

Jo, Iphone 8 är den minsta modellen med sin 4,7-tumsskärm och också den billigaste med ett startpris på 7 995 kronor. Priset och storleken kan i sig vara skälen till att det här blir den av de tre modellerna som säljer bäst. Det här är troligen modellen som många företag väljer att köpa in till medarbetare, gissningsvis är det också den här som finns i lager medan Apple kämpar på med efterfrågan av Iphone X – som också är betydligt dyrare.

Om den här mindre formfaktorn lockar finns det tre större skäl till att investera i Iphone 8 – Truetone-skärmen, trådlös laddning och kameran. Läs mer om det på kommande sidor.

Kommentarer
95 svar

Det finns många som önskar sig en ny modell av den lilla och behändiga Iphone SE, och Ida Blix håller med. I en värld av allt större mobiler behövs något greppvänligt och lagom.

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!