Iphone 8 – Apples tråkigaste Iphone

Istället för att vara Apples bästa telefon för ett år framåt, hamnade Iphone 8 direkt i skuggan av Iphone X. Ida Blix testar en kraftfull, men tråkig telefon.

Inledning

I september lanserade Apple hela tre nya Iphone-modeller. Iphone 8 och Iphone 8 Plus hade kunnat vara två starka ersättare till Iphone 7 och Iphone 7 Plus om det inte vore för att Apple också lanserade Iphone X med nästan kantfri skärm och Face ID. Ha-begäret minskade direkt, eller dog kanske helt, för de första två modellerna.

Iphone 8 och 8 Plus har fått förtur ut på butikshyllorna, medan sugna Iphone X-köpare får vänta till november som tidigast. När Iphone X bjuder på de coola nyheterna och Iphone 8 Plus bjuder på en bättre kamera med två linser och porträttläge – vad finns det då för skäl att slå till på en Iphone 8?

Jo, Iphone 8 är den minsta modellen med sin 4,7-tumsskärm och också den billigaste med ett startpris på 7 995 kronor. Priset och storleken kan i sig vara skälen till att det här blir den av de tre modellerna som säljer bäst. Det här är troligen modellen som många företag väljer att köpa in till medarbetare, gissningsvis är det också den här som finns i lager medan Apple kämpar på med efterfrågan av Iphone X – som också är betydligt dyrare.

Om den här mindre formfaktorn lockar finns det tre större skäl till att investera i Iphone 8 – Truetone-skärmen, trådlös laddning och kameran. Läs mer om det på kommande sidor.

Kommentarer
95 svar

Årets nya Iphone-modeller är här! Här går vi igenom vad du bör tänka på innan du byter till en ny telefon och hur du gör för att flytta allt från din gamla. Efteråt kan du lämna din gamla telefon till någon ny eller kanske sälja den.

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.