Ny Pixel 2 XL-design läcker inför Google-eventet på onsdag

I morgon kväll presenterar Google höstens stora nyheter, och innan dess hinner en sista läcka avslöja detaljer om Google Pixel 2 XL och dess skärm.

Senaste gången vi skrev om Googles kommande Pixel 2-telefoner byggde vi nyheten på rykten om att telefonerna inte skulle använda den senaste trenden med nästintill heltäckande skärmar. De renderade produktbilderna som då hade läckt visade upp en mer traditionell design, men den senaste läckan visar faktiskt upp en design där skärmen täcker en större del av telefonens framsida.

Det är i vanlig ordning mäster-läckaren Evan Blass som står för den läckta bilden. Telefonen i fråga är Google Pixel 2 XL, och i bilden som läckt visas telefonen upp i ett skal vilket kan tolkas som att bilden har läckt från en mobilskalstillverkare. I bilden syns det att skärmen täcker en betydligt större del av telefonens framsida jämfört med den första Pixel XL-modellen, men inte lika stor del som exempelvis Samsungs Galaxy S8- och Note 8-telefoner.

Av bilden att döma verkar det finnas en anledning till detta. Google Pixel 2 XL ser ut att ha högtalarna monterade på telefonens framsida, till skillnad från Samsungs modeller som har dessa monterade på telefonens nedre sida vid mikrofonen. Pixel 2 XL har en högtalare monterad ovanför skärmen och en nedanför, vilket skulle vara svårt att lyckas med om nästan hela framsidan ska täckas av skärmen. Om detta även kommer gälla det mindre syskonet Pixel 2 avslöjas dock inte.

En annan trend som Google ryktas hoppa på är högt prissatta flaggskeppstelefoner då prislappen för Google Pixel 2 XL påstås hamna på 849 dollar, vilket skulle hamna någonstans runt 9 000 kronor på svenska marknaden. Det är inte lika dyrt som Samsungs Note 8 eller Apples Iphone X, men det är en indikation på att vi får vara beredda att sträcka oss upp mot 10 000 kronor om vi vill köpa en flaggskeppstelefon anno hösten 2017.

Googles stora lanseringsevent går av stapeln i morgon klockan 18.00, och du kommer kunna följa 99:s livetäckning med försnack innan eventet drar igång.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.