Ny Pixel 2 XL-design läcker inför Google-eventet på onsdag

I morgon kväll presenterar Google höstens stora nyheter, och innan dess hinner en sista läcka avslöja detaljer om Google Pixel 2 XL och dess skärm.

Senaste gången vi skrev om Googles kommande Pixel 2-telefoner byggde vi nyheten på rykten om att telefonerna inte skulle använda den senaste trenden med nästintill heltäckande skärmar. De renderade produktbilderna som då hade läckt visade upp en mer traditionell design, men den senaste läckan visar faktiskt upp en design där skärmen täcker en större del av telefonens framsida.

Det är i vanlig ordning mäster-läckaren Evan Blass som står för den läckta bilden. Telefonen i fråga är Google Pixel 2 XL, och i bilden som läckt visas telefonen upp i ett skal vilket kan tolkas som att bilden har läckt från en mobilskalstillverkare. I bilden syns det att skärmen täcker en betydligt större del av telefonens framsida jämfört med den första Pixel XL-modellen, men inte lika stor del som exempelvis Samsungs Galaxy S8- och Note 8-telefoner.

Av bilden att döma verkar det finnas en anledning till detta. Google Pixel 2 XL ser ut att ha högtalarna monterade på telefonens framsida, till skillnad från Samsungs modeller som har dessa monterade på telefonens nedre sida vid mikrofonen. Pixel 2 XL har en högtalare monterad ovanför skärmen och en nedanför, vilket skulle vara svårt att lyckas med om nästan hela framsidan ska täckas av skärmen. Om detta även kommer gälla det mindre syskonet Pixel 2 avslöjas dock inte.

En annan trend som Google ryktas hoppa på är högt prissatta flaggskeppstelefoner då prislappen för Google Pixel 2 XL påstås hamna på 849 dollar, vilket skulle hamna någonstans runt 9 000 kronor på svenska marknaden. Det är inte lika dyrt som Samsungs Note 8 eller Apples Iphone X, men det är en indikation på att vi får vara beredda att sträcka oss upp mot 10 000 kronor om vi vill köpa en flaggskeppstelefon anno hösten 2017.

Googles stora lanseringsevent går av stapeln i morgon klockan 18.00, och du kommer kunna följa 99:s livetäckning med försnack innan eventet drar igång.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.