Ny Pixel 2 XL-design läcker inför Google-eventet på onsdag

I morgon kväll presenterar Google höstens stora nyheter, och innan dess hinner en sista läcka avslöja detaljer om Google Pixel 2 XL och dess skärm.

Senaste gången vi skrev om Googles kommande Pixel 2-telefoner byggde vi nyheten på rykten om att telefonerna inte skulle använda den senaste trenden med nästintill heltäckande skärmar. De renderade produktbilderna som då hade läckt visade upp en mer traditionell design, men den senaste läckan visar faktiskt upp en design där skärmen täcker en större del av telefonens framsida.

Det är i vanlig ordning mäster-läckaren Evan Blass som står för den läckta bilden. Telefonen i fråga är Google Pixel 2 XL, och i bilden som läckt visas telefonen upp i ett skal vilket kan tolkas som att bilden har läckt från en mobilskalstillverkare. I bilden syns det att skärmen täcker en betydligt större del av telefonens framsida jämfört med den första Pixel XL-modellen, men inte lika stor del som exempelvis Samsungs Galaxy S8- och Note 8-telefoner.

Av bilden att döma verkar det finnas en anledning till detta. Google Pixel 2 XL ser ut att ha högtalarna monterade på telefonens framsida, till skillnad från Samsungs modeller som har dessa monterade på telefonens nedre sida vid mikrofonen. Pixel 2 XL har en högtalare monterad ovanför skärmen och en nedanför, vilket skulle vara svårt att lyckas med om nästan hela framsidan ska täckas av skärmen. Om detta även kommer gälla det mindre syskonet Pixel 2 avslöjas dock inte.

En annan trend som Google ryktas hoppa på är högt prissatta flaggskeppstelefoner då prislappen för Google Pixel 2 XL påstås hamna på 849 dollar, vilket skulle hamna någonstans runt 9 000 kronor på svenska marknaden. Det är inte lika dyrt som Samsungs Note 8 eller Apples Iphone X, men det är en indikation på att vi får vara beredda att sträcka oss upp mot 10 000 kronor om vi vill köpa en flaggskeppstelefon anno hösten 2017.

Googles stora lanseringsevent går av stapeln i morgon klockan 18.00, och du kommer kunna följa 99:s livetäckning med försnack innan eventet drar igång.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.