Google Drive fungerar nu med Filer i IOS 11

Filhanteraren Filer i IOS 11 stöder anslutning till olika molntjänster, och nu utökas stödet till att även inkludera Googles molnlagring.

Ett av de vanligaste klagomålen mot Apples mobila operativsystem IOS är att det inte ger användaren kontroll över hur information och filer hanteras i systemet, något som Android-plattformen tillåter. IOS har traditionellt inte tillåtit någon form av lokal filhantering, men i och med IOS 11 introducerades appen Filer som tillåter en form av filhantering.

Denna filhantering fokuserar på åtkomst till filer som finns lagrade på molntjänster, alltså ingen lokal filhantering. Vid lanseringen erbjöds stöd för en rad olika molntjänster, däribland Dropbox och Onedrive, men Google Drive saknades i uppställningen. Nu har det blivit ändring på detta och Googles tjänst stöds nu fullt ut i Filer-appen.

Genom att lägga till Google Drive som plats i Filer-appen kan du navigera innehållet i ett enhetligt gränssnitt, och filer och mappar som finns lagrade på ditt Google Drive-konto kan flyttas runt med fingergester. Här stöds även andra filhanteringsåtgärder som att skapa mappar, kopiera/klippa ut/klistra in, applicera taggar med mera.

Använder du Filer-appen i IOS 11, och är det någon tjänst du tycker saknas där? Saknar du möjligheten till lokal filhantering i IOS?

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.