Google Drive fungerar nu med Filer i IOS 11

Filhanteraren Filer i IOS 11 stöder anslutning till olika molntjänster, och nu utökas stödet till att även inkludera Googles molnlagring.

Ett av de vanligaste klagomålen mot Apples mobila operativsystem IOS är att det inte ger användaren kontroll över hur information och filer hanteras i systemet, något som Android-plattformen tillåter. IOS har traditionellt inte tillåtit någon form av lokal filhantering, men i och med IOS 11 introducerades appen Filer som tillåter en form av filhantering.

Denna filhantering fokuserar på åtkomst till filer som finns lagrade på molntjänster, alltså ingen lokal filhantering. Vid lanseringen erbjöds stöd för en rad olika molntjänster, däribland Dropbox och Onedrive, men Google Drive saknades i uppställningen. Nu har det blivit ändring på detta och Googles tjänst stöds nu fullt ut i Filer-appen.

Genom att lägga till Google Drive som plats i Filer-appen kan du navigera innehållet i ett enhetligt gränssnitt, och filer och mappar som finns lagrade på ditt Google Drive-konto kan flyttas runt med fingergester. Här stöds även andra filhanteringsåtgärder som att skapa mappar, kopiera/klippa ut/klistra in, applicera taggar med mera.

Använder du Filer-appen i IOS 11, och är det någon tjänst du tycker saknas där? Saknar du möjligheten till lokal filhantering i IOS?

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.