Häng med när 99 livesänder Google-eventet i kväll

I kväll klockan 18.00 är det dags för nästa stora teknikevent och
99-redaktionen täcker härligheten live med en stunds försnack.

Under fjolårets Google-event i oktober bjöds vi på en hel del intressanta nyheter. Den stora kioskvältar-presentationen var tveklöst Googles första egendesignade telefoner, Pixel och Pixel XL, som dessvärre inte letat sig till svensk mark.

Utöver detta presenterades även den smarta högtalaren Google Home och ett allmänt fokus på hur företagets smarta AI-assistenter ska förbättra det digitala vardagslivet på alla möjliga sätt. Allt från uppspelning av media till röststyrning av din mobila enhet ska nu skötas via Googles smarta AI-tjänster.

Här presenterades även den 4K-kapabla mediaströmmaren Chromecast Ultra som så klart bemästrade färgsprakande färgåtergivning via HDR-stöd, och den kan likt övriga presenterade produkter kommunicera via den smarta hemmaroutern Google Wifi.

Inför årets event förväntar vi oss något liknande. Att
Pixel 2 och Pixel 2 XL ska visas upp är väl mer eller mindre givet, och sannolikt kommer de läckta produktbilderna visa sig stämma till punkt och pricka.

Rykten gör även gällande att en mer kompakt variant av den smarta högtalaren kommer presenteras med namnet Google Home mini, och det är nog ingen högoddsare att förbättrade AI-tjänster kommer presenteras i någon form.

99-redaktionen kommer att livesända eventet från 17.40 med ett 20 minuter långt försnack där vi gästas av SweClockers-redaktören Kenneth Lindqvist. Själva eventet inleds klockan 18.00, vi hoppas att ni är med oss då!

Vilka produkter tror du att Google kommer visa upp under eventet?
Sitter du och tålmodigt väntar på Pixel 2-telefonerna eller har du redan bestämt dig för Apples eller Samsungs senaste dyrgripar?

Kommentarer
5 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.