Häng med när 99 livesänder Google-eventet i kväll

I kväll klockan 18.00 är det dags för nästa stora teknikevent och
99-redaktionen täcker härligheten live med en stunds försnack.

Under fjolårets Google-event i oktober bjöds vi på en hel del intressanta nyheter. Den stora kioskvältar-presentationen var tveklöst Googles första egendesignade telefoner, Pixel och Pixel XL, som dessvärre inte letat sig till svensk mark.

Utöver detta presenterades även den smarta högtalaren Google Home och ett allmänt fokus på hur företagets smarta AI-assistenter ska förbättra det digitala vardagslivet på alla möjliga sätt. Allt från uppspelning av media till röststyrning av din mobila enhet ska nu skötas via Googles smarta AI-tjänster.

Här presenterades även den 4K-kapabla mediaströmmaren Chromecast Ultra som så klart bemästrade färgsprakande färgåtergivning via HDR-stöd, och den kan likt övriga presenterade produkter kommunicera via den smarta hemmaroutern Google Wifi.

Inför årets event förväntar vi oss något liknande. Att
Pixel 2 och Pixel 2 XL ska visas upp är väl mer eller mindre givet, och sannolikt kommer de läckta produktbilderna visa sig stämma till punkt och pricka.

Rykten gör även gällande att en mer kompakt variant av den smarta högtalaren kommer presenteras med namnet Google Home mini, och det är nog ingen högoddsare att förbättrade AI-tjänster kommer presenteras i någon form.

99-redaktionen kommer att livesända eventet från 17.40 med ett 20 minuter långt försnack där vi gästas av SweClockers-redaktören Kenneth Lindqvist. Själva eventet inleds klockan 18.00, vi hoppas att ni är med oss då!

Vilka produkter tror du att Google kommer visa upp under eventet?
Sitter du och tålmodigt väntar på Pixel 2-telefonerna eller har du redan bestämt dig för Apples eller Samsungs senaste dyrgripar?

Kommentarer
5 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?