Häng med när 99 livesänder Google-eventet i kväll

I kväll klockan 18.00 är det dags för nästa stora teknikevent och
99-redaktionen täcker härligheten live med en stunds försnack.

Under fjolårets Google-event i oktober bjöds vi på en hel del intressanta nyheter. Den stora kioskvältar-presentationen var tveklöst Googles första egendesignade telefoner, Pixel och Pixel XL, som dessvärre inte letat sig till svensk mark.

Utöver detta presenterades även den smarta högtalaren Google Home och ett allmänt fokus på hur företagets smarta AI-assistenter ska förbättra det digitala vardagslivet på alla möjliga sätt. Allt från uppspelning av media till röststyrning av din mobila enhet ska nu skötas via Googles smarta AI-tjänster.

Här presenterades även den 4K-kapabla mediaströmmaren Chromecast Ultra som så klart bemästrade färgsprakande färgåtergivning via HDR-stöd, och den kan likt övriga presenterade produkter kommunicera via den smarta hemmaroutern Google Wifi.

Inför årets event förväntar vi oss något liknande. Att
Pixel 2 och Pixel 2 XL ska visas upp är väl mer eller mindre givet, och sannolikt kommer de läckta produktbilderna visa sig stämma till punkt och pricka.

Rykten gör även gällande att en mer kompakt variant av den smarta högtalaren kommer presenteras med namnet Google Home mini, och det är nog ingen högoddsare att förbättrade AI-tjänster kommer presenteras i någon form.

99-redaktionen kommer att livesända eventet från 17.40 med ett 20 minuter långt försnack där vi gästas av SweClockers-redaktören Kenneth Lindqvist. Själva eventet inleds klockan 18.00, vi hoppas att ni är med oss då!

Vilka produkter tror du att Google kommer visa upp under eventet?
Sitter du och tålmodigt väntar på Pixel 2-telefonerna eller har du redan bestämt dig för Apples eller Samsungs senaste dyrgripar?

Kommentarer
5 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.