Googles oktober-event

Live – 99 bjuder in till Google-kväll

Om en liten stund presenterar Google höstens nya produkter och redan nu kan du hänga med 99 på en stunds video-live med försnack!

Nu är det dags för höstens nästa stora teknikevent, denna gång i regi av Google. Om Apples september-event var lilla julafton för alla äppel-fanatiker är Googles event lilla julafton för den som älskar Android-telefoner, smarta hemmet-prylar och en i allmänhet AI-assisterad digital vardag.

Det är många frågetecken som råder inför eventet. Kommer Pixel 2-telefonerna faktiskt leta sig ut till fler marknader, och kommer Sverige vara en av dessa? Kommer vi även få uppgraderade versioner av den smarta routern Google Wifi och smarta högtalaren Google Home, eller får vi återigen sitta och avundas kunderna på andra sidan Atlanten?

Kommer Google kontra Apples fokus på förstärkt verklighet med Iphone 8 och Iphone X, eller fokuserar de återigen på virtuell verklighet med Daydream VR? Kommer Pixel 2-telefonerna stjäla tronen från de senaste Iphone-modellerna vad det gäller mobilt fotografi?

Livesändning

Klockan 17.40 inleder vi vårt försnack där 99-redaktören Andreas Eklöv gästas av Kenneth Lindqvist från SweClockers. Här kommer vi diskutera vårt förhållande till Google, Android, smarta produkter, Apples konkurrerande produkter och vad vi har för förväntningar på kvällen.

Klockan 18.00 inleds Googles livesändning och ni kan välja att titta på den i den lilla rutan nere i högra hörnet i vår live-sändning, eller så kan ni titta på den och vår sändning separat. Du hittar Googles live-sändning här.

Men misströsta ej! Amanda och Ida ansluter efter en stund och ni kommer att få höra deras reaktioner på vad Google presenterar i realtid. Det kommer att bli superkul, hoppas att ni hänger med.

Discord och IRC

För den som vill chatta finns det två bra alternativ. Dels finns en IRC-kanal med ett gäng trogna besökare. Hur du hittar dit lär du dig via den här forum-tråden. Tillsammans med våra systersajter har vi också en gemensam Discord-server med en 99-kanal som du är välkommen att umgås i. För att skapa dig ett konto besöker du den här länken.

Klockan 18 smäller det, och från 17.40 hoppas vi att du hänger med på försnacket!

Kommentarer
21 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.