Google Buds översätter språk i realtid

Igår presenterade Google en rad nya produkter under sitt event. Google Buds är ett par trådfria inear-hölurar som kan översätta språk i realtid.

Under sitt årliga hårdvaruevent presenterade Google ett par nya hörlurar som bland annat kan översätta språk i realtid, lite som babbelfiskarna i Liftarens Guide till Galaxen. Google Pixel Buds är Googles första egna trådlösa hörlurar och de kontrolleras genom olika typer av tryck- eller svepgester.

Du kan även aktivera Google Assistant för att få hjälp att hitta vägen, spela musik eller läsa upp meddelanden med mera. Pixel Buds har uppemot fem timmars batteritid men detta går att förlänga med hjälp av det tillhörande fodralet som kan bistå med ytterligare 24 timmars batteritid. De ansluts via Bluetooth och är därför kompatibla med alla telefoner som har stöd för detta, inte bara Googles egna telefonfamilj.

Pixel Buds fungerar dock extra bra tillsammans med en Pixel-telefon, som även krävs om du vill kunna översätta språk i realtid. Google Översätt har stöd för att översätta 40 olika språk i realtid däribland svenska. Hörlurarna kommer i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i Googles nätbutik. Än så länge säljs inte hörlurarna i Sverige och det är osannolikt att de kommer hit innan Pixel börjar säljas i Sverige, vilket kan dröja mycket länge.

Kommentarer
21 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?