Google Buds översätter språk i realtid

Igår presenterade Google en rad nya produkter under sitt event. Google Buds är ett par trådfria inear-hölurar som kan översätta språk i realtid.

Under sitt årliga hårdvaruevent presenterade Google ett par nya hörlurar som bland annat kan översätta språk i realtid, lite som babbelfiskarna i Liftarens Guide till Galaxen. Google Pixel Buds är Googles första egna trådlösa hörlurar och de kontrolleras genom olika typer av tryck- eller svepgester.

Du kan även aktivera Google Assistant för att få hjälp att hitta vägen, spela musik eller läsa upp meddelanden med mera. Pixel Buds har uppemot fem timmars batteritid men detta går att förlänga med hjälp av det tillhörande fodralet som kan bistå med ytterligare 24 timmars batteritid. De ansluts via Bluetooth och är därför kompatibla med alla telefoner som har stöd för detta, inte bara Googles egna telefonfamilj.

Pixel Buds fungerar dock extra bra tillsammans med en Pixel-telefon, som även krävs om du vill kunna översätta språk i realtid. Google Översätt har stöd för att översätta 40 olika språk i realtid däribland svenska. Hörlurarna kommer i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i Googles nätbutik. Än så länge säljs inte hörlurarna i Sverige och det är osannolikt att de kommer hit innan Pixel börjar säljas i Sverige, vilket kan dröja mycket länge.

Kommentarer
21 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!