Google Buds översätter språk i realtid

Igår presenterade Google en rad nya produkter under sitt event. Google Buds är ett par trådfria inear-hölurar som kan översätta språk i realtid.

Under sitt årliga hårdvaruevent presenterade Google ett par nya hörlurar som bland annat kan översätta språk i realtid, lite som babbelfiskarna i Liftarens Guide till Galaxen. Google Pixel Buds är Googles första egna trådlösa hörlurar och de kontrolleras genom olika typer av tryck- eller svepgester.

Du kan även aktivera Google Assistant för att få hjälp att hitta vägen, spela musik eller läsa upp meddelanden med mera. Pixel Buds har uppemot fem timmars batteritid men detta går att förlänga med hjälp av det tillhörande fodralet som kan bistå med ytterligare 24 timmars batteritid. De ansluts via Bluetooth och är därför kompatibla med alla telefoner som har stöd för detta, inte bara Googles egna telefonfamilj.

Pixel Buds fungerar dock extra bra tillsammans med en Pixel-telefon, som även krävs om du vill kunna översätta språk i realtid. Google Översätt har stöd för att översätta 40 olika språk i realtid däribland svenska. Hörlurarna kommer i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i Googles nätbutik. Än så länge säljs inte hörlurarna i Sverige och det är osannolikt att de kommer hit innan Pixel börjar säljas i Sverige, vilket kan dröja mycket länge.

Kommentarer
21 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.