Google Buds översätter språk i realtid

Igår presenterade Google en rad nya produkter under sitt event. Google Buds är ett par trådfria inear-hölurar som kan översätta språk i realtid.

Under sitt årliga hårdvaruevent presenterade Google ett par nya hörlurar som bland annat kan översätta språk i realtid, lite som babbelfiskarna i Liftarens Guide till Galaxen. Google Pixel Buds är Googles första egna trådlösa hörlurar och de kontrolleras genom olika typer av tryck- eller svepgester.

Du kan även aktivera Google Assistant för att få hjälp att hitta vägen, spela musik eller läsa upp meddelanden med mera. Pixel Buds har uppemot fem timmars batteritid men detta går att förlänga med hjälp av det tillhörande fodralet som kan bistå med ytterligare 24 timmars batteritid. De ansluts via Bluetooth och är därför kompatibla med alla telefoner som har stöd för detta, inte bara Googles egna telefonfamilj.

Pixel Buds fungerar dock extra bra tillsammans med en Pixel-telefon, som även krävs om du vill kunna översätta språk i realtid. Google Översätt har stöd för att översätta 40 olika språk i realtid däribland svenska. Hörlurarna kommer i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i Googles nätbutik. Än så länge säljs inte hörlurarna i Sverige och det är osannolikt att de kommer hit innan Pixel börjar säljas i Sverige, vilket kan dröja mycket länge.

Kommentarer
17 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.