Google Buds översätter språk i realtid

Igår presenterade Google en rad nya produkter under sitt event. Google Buds är ett par trådfria inear-hölurar som kan översätta språk i realtid.

Under sitt årliga hårdvaruevent presenterade Google ett par nya hörlurar som bland annat kan översätta språk i realtid, lite som babbelfiskarna i Liftarens Guide till Galaxen. Google Pixel Buds är Googles första egna trådlösa hörlurar och de kontrolleras genom olika typer av tryck- eller svepgester.

Du kan även aktivera Google Assistant för att få hjälp att hitta vägen, spela musik eller läsa upp meddelanden med mera. Pixel Buds har uppemot fem timmars batteritid men detta går att förlänga med hjälp av det tillhörande fodralet som kan bistå med ytterligare 24 timmars batteritid. De ansluts via Bluetooth och är därför kompatibla med alla telefoner som har stöd för detta, inte bara Googles egna telefonfamilj.

Pixel Buds fungerar dock extra bra tillsammans med en Pixel-telefon, som även krävs om du vill kunna översätta språk i realtid. Google Översätt har stöd för att översätta 40 olika språk i realtid däribland svenska. Hörlurarna kommer i färgerna svart, vitt och blått och kostar 159 dollar i Googles nätbutik. Än så länge säljs inte hörlurarna i Sverige och det är osannolikt att de kommer hit innan Pixel börjar säljas i Sverige, vilket kan dröja mycket länge.

Kommentarer
17 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.