Google presenterar Clips

Under Googles event igår presenterade bland annat en ny Pixel-telefon. Ett komplement till telefonen är Google Clips – en kamera som tar bilder utan att du behöver anstränga dig.

Några dagar innan eventet läckte flera detaljer kring Googles kommande produkter. Trots detta lyckades Google överraska med några nya produkter, däribland den lilla kameran Clips. Genom att använda artificiell intelligens (AI) hjälper Clips dig att fånga minnen och ögonblick som annars inte blivit bevarade. Placera Google Clips någonstans i din omgivning och kameran tar regelbundet foton. Clips väljer sedan ut de bästa fotografierna.

Kameran kan även spela in korta ljudlösa videoklipp. Du kan exportera innehållet som video, bilder eller GIF:ar. Batteritiden ska vara tre timmar och Clips är utrustad med en 12 megapixelkamera med 130 graders vy, 16 gigabyte lagring och möjlighet att ta 15 bilder i sekunden.

Google Clips är i dagsläget kompatibelt med Pixel-telefoner, Iphone 8 och 8 Plus och Samsung Galaxy S7 och S8. Kameran kostar 249 dollar och finns tyvärr inte i Googles svenska nätbutik.

Kommentarer
17 svar

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.