Google presenterar Clips

Under Googles event igår presenterade bland annat en ny Pixel-telefon. Ett komplement till telefonen är Google Clips – en kamera som tar bilder utan att du behöver anstränga dig.

Några dagar innan eventet läckte flera detaljer kring Googles kommande produkter. Trots detta lyckades Google överraska med några nya produkter, däribland den lilla kameran Clips. Genom att använda artificiell intelligens (AI) hjälper Clips dig att fånga minnen och ögonblick som annars inte blivit bevarade. Placera Google Clips någonstans i din omgivning och kameran tar regelbundet foton. Clips väljer sedan ut de bästa fotografierna.

Kameran kan även spela in korta ljudlösa videoklipp. Du kan exportera innehållet som video, bilder eller GIF:ar. Batteritiden ska vara tre timmar och Clips är utrustad med en 12 megapixelkamera med 130 graders vy, 16 gigabyte lagring och möjlighet att ta 15 bilder i sekunden.

Google Clips är i dagsläget kompatibelt med Pixel-telefoner, Iphone 8 och 8 Plus och Samsung Galaxy S7 och S8. Kameran kostar 249 dollar och finns tyvärr inte i Googles svenska nätbutik.

Kommentarer
21 svar

99 och Samsung bjuder in till mingel, och du är inbuden att hänga med! Imorgon kollar vi på Unpacked-eventet tillsammans på lokal i Stockholm.

Samtal till 1177 Vårdguiden har legat öppet tillgängliga online från så långt tillbaks som 2013, där känsliga uppgifter som personnummer finns med bland detaljerna i samtalen.

Tack till Zimpan för detta #nyhetstips!

Det blir av allt att döma ingen Huawei P30 under MWC nästa vecka, istället vill företaget "skriva om reglerna" med ett event 26 mars.

Oneplus rullar ut en uppdatering nu, som innebär att deras inbyggda telefonapp får stöd för både ljud och videosamtal via Googles tjänst Duo.

En av årets höjdpunkter är nära – Mobile World Congress går snart av stapeln i Barcelona, och vi ska dit. Följ med Jakob och Andreas på äventyr bland mobiltillverkarna.

Efter fjolårets kontroverser runt Facebook inleddes en utredning i Storbritannien. Slutsatsen är att bolaget inte bör få reglera sig självt.