Google presenterar Clips

Under Googles event igår presenterade bland annat en ny Pixel-telefon. Ett komplement till telefonen är Google Clips – en kamera som tar bilder utan att du behöver anstränga dig.

Några dagar innan eventet läckte flera detaljer kring Googles kommande produkter. Trots detta lyckades Google överraska med några nya produkter, däribland den lilla kameran Clips. Genom att använda artificiell intelligens (AI) hjälper Clips dig att fånga minnen och ögonblick som annars inte blivit bevarade. Placera Google Clips någonstans i din omgivning och kameran tar regelbundet foton. Clips väljer sedan ut de bästa fotografierna.

Kameran kan även spela in korta ljudlösa videoklipp. Du kan exportera innehållet som video, bilder eller GIF:ar. Batteritiden ska vara tre timmar och Clips är utrustad med en 12 megapixelkamera med 130 graders vy, 16 gigabyte lagring och möjlighet att ta 15 bilder i sekunden.

Google Clips är i dagsläget kompatibelt med Pixel-telefoner, Iphone 8 och 8 Plus och Samsung Galaxy S7 och S8. Kameran kostar 249 dollar och finns tyvärr inte i Googles svenska nätbutik.

Kommentarer
21 svar

Nu på fredag drar den årliga reafesten Black Friday igång, men i år har flera e-handlare satsat på reapriser hela veckan. Tipsa gärna andra medlemmar om bra klipp du hittar, eller ta del av andras finfina tips i denna tråd!

På internet har det börjat dyka upp rapporter om att nya Ipad Pro är ovanligt lätt att böja, ibland bara av att förvaras i en ryggsäck. Om det är ett allvarligt problem eller inte återstår att se.

Enligt en patentansökan från Apple kan företagets röstassisitent Siri hjälpa dig utan att kräva internetanslutning i framtiden.

I veckans podd möts Andreas och Jakob i studion, för att diskutera för- och nackdelar med sina nya arbetsredskap och leksaker; nämligen Jakobs Macbook Air och Andreas Ipad Pro.

Ida var inte den enda svenska journalist som fick åka över till New York när Apple släppte nya Ipad Pro häromveckan. Elin Häggberg som driver Teknifik var också där, och här är hennes videodagbok. Ser du nån du känner igen?

Nu står det klart att tv-licensen framöver kommer att hamna på skattsedeln, och det finns det många åsikter om. Även här i forumet går diskussionen varm – vad tycker du själv om att tv-licensen blir skatt?