Google presenterar Clips

Under Googles event igår presenterade bland annat en ny Pixel-telefon. Ett komplement till telefonen är Google Clips – en kamera som tar bilder utan att du behöver anstränga dig.

Några dagar innan eventet läckte flera detaljer kring Googles kommande produkter. Trots detta lyckades Google överraska med några nya produkter, däribland den lilla kameran Clips. Genom att använda artificiell intelligens (AI) hjälper Clips dig att fånga minnen och ögonblick som annars inte blivit bevarade. Placera Google Clips någonstans i din omgivning och kameran tar regelbundet foton. Clips väljer sedan ut de bästa fotografierna.

Kameran kan även spela in korta ljudlösa videoklipp. Du kan exportera innehållet som video, bilder eller GIF:ar. Batteritiden ska vara tre timmar och Clips är utrustad med en 12 megapixelkamera med 130 graders vy, 16 gigabyte lagring och möjlighet att ta 15 bilder i sekunden.

Google Clips är i dagsläget kompatibelt med Pixel-telefoner, Iphone 8 och 8 Plus och Samsung Galaxy S7 och S8. Kameran kostar 249 dollar och finns tyvärr inte i Googles svenska nätbutik.

Kommentarer
21 svar

Huawei P20 Pro vinner EISA-utmärkelsen för årets bästa mobil, och visst är det en bra telefon. Men för 99:s del är konkurrensen stenhård, och fler flaggskepp är på gång i höst.

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Netflix har börjat testa att visa promotionvideor för andra program mellan avsnitt, och användarna som råkat ut för det är inte glada.

Nätdejting blir allt vanligare men det kan vara svårt att navigera sig i appdjungeln. Vi hjälper dig att reda ut vilken app du inte kan vara utan och vilka du bör undvika.

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!