Google presenterar Clips

Under Googles event igår presenterade bland annat en ny Pixel-telefon. Ett komplement till telefonen är Google Clips – en kamera som tar bilder utan att du behöver anstränga dig.

Några dagar innan eventet läckte flera detaljer kring Googles kommande produkter. Trots detta lyckades Google överraska med några nya produkter, däribland den lilla kameran Clips. Genom att använda artificiell intelligens (AI) hjälper Clips dig att fånga minnen och ögonblick som annars inte blivit bevarade. Placera Google Clips någonstans i din omgivning och kameran tar regelbundet foton. Clips väljer sedan ut de bästa fotografierna.

Kameran kan även spela in korta ljudlösa videoklipp. Du kan exportera innehållet som video, bilder eller GIF:ar. Batteritiden ska vara tre timmar och Clips är utrustad med en 12 megapixelkamera med 130 graders vy, 16 gigabyte lagring och möjlighet att ta 15 bilder i sekunden.

Google Clips är i dagsläget kompatibelt med Pixel-telefoner, Iphone 8 och 8 Plus och Samsung Galaxy S7 och S8. Kameran kostar 249 dollar och finns tyvärr inte i Googles svenska nätbutik.

Kommentarer
17 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.