99 och FZ testar framgångsrika mobilspel

I en ny videoserie gör 99 och syskonsajten FZ gemensam sak i att testa mobilspel, och första avsnittet testar de mest lönsamma gratisspelen.

Det fanns en tid då spel i mobil form i princip var synonymt med Nintendos Game Boy. Tiderna ändras dock och numera spelar de flesta mobila spel i sin telefon. När det gäller prissättning och tillgänglighet till innehåll i spelen skiljer sig dock mobilmarknaden en hel del från Nintendos modell, och en vanlig modell bland mobilspel är så kallade "freemium"-spel.

"Freemium" går som koncept ut på att spelen är gratis att ladda ner, men du kan köpa till innehåll och låsa upp förbättringar i spelen med riktiga pengar. Exempel på förbättringar som kan låsas upp med riktiga pengar är att du kan snabba på konstruktion av byggnader som annars skulle ta lång tid om du spelar utan att betala.

Andreas Eklöv och FZ:s redaktör Calle Johansson-Sundelius har tagit tempen på de fem mest populära spelen i Apples App Store och Googles Play Store. De fem titlarna är Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Pokémon Go, Mobile Strike och Marvel's Contest of Champions.

Hoppas att ni gillar innehållet, och har ni egna åsikter eller erfarenheter av dessa eller andra freemium-spel får ni mer än gärna dela med er av detta i kommentarerna. Nästa månads avsnitt ska fokusera på spel som kostar pengar.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.