99 och FZ testar framgångsrika mobilspel

I en ny videoserie gör 99 och syskonsajten FZ gemensam sak i att testa mobilspel, och första avsnittet testar de mest lönsamma gratisspelen.

Det fanns en tid då spel i mobil form i princip var synonymt med Nintendos Game Boy. Tiderna ändras dock och numera spelar de flesta mobila spel i sin telefon. När det gäller prissättning och tillgänglighet till innehåll i spelen skiljer sig dock mobilmarknaden en hel del från Nintendos modell, och en vanlig modell bland mobilspel är så kallade "freemium"-spel.

"Freemium" går som koncept ut på att spelen är gratis att ladda ner, men du kan köpa till innehåll och låsa upp förbättringar i spelen med riktiga pengar. Exempel på förbättringar som kan låsas upp med riktiga pengar är att du kan snabba på konstruktion av byggnader som annars skulle ta lång tid om du spelar utan att betala.

Andreas Eklöv och FZ:s redaktör Calle Johansson-Sundelius har tagit tempen på de fem mest populära spelen i Apples App Store och Googles Play Store. De fem titlarna är Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Pokémon Go, Mobile Strike och Marvel's Contest of Champions.

Hoppas att ni gillar innehållet, och har ni egna åsikter eller erfarenheter av dessa eller andra freemium-spel får ni mer än gärna dela med er av detta i kommentarerna. Nästa månads avsnitt ska fokusera på spel som kostar pengar.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.