99 och FZ testar framgångsrika mobilspel

I en ny videoserie gör 99 och syskonsajten FZ gemensam sak i att testa mobilspel, och första avsnittet testar de mest lönsamma gratisspelen.

Det fanns en tid då spel i mobil form i princip var synonymt med Nintendos Game Boy. Tiderna ändras dock och numera spelar de flesta mobila spel i sin telefon. När det gäller prissättning och tillgänglighet till innehåll i spelen skiljer sig dock mobilmarknaden en hel del från Nintendos modell, och en vanlig modell bland mobilspel är så kallade "freemium"-spel.

"Freemium" går som koncept ut på att spelen är gratis att ladda ner, men du kan köpa till innehåll och låsa upp förbättringar i spelen med riktiga pengar. Exempel på förbättringar som kan låsas upp med riktiga pengar är att du kan snabba på konstruktion av byggnader som annars skulle ta lång tid om du spelar utan att betala.

Andreas Eklöv och FZ:s redaktör Calle Johansson-Sundelius har tagit tempen på de fem mest populära spelen i Apples App Store och Googles Play Store. De fem titlarna är Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Pokémon Go, Mobile Strike och Marvel's Contest of Champions.

Hoppas att ni gillar innehållet, och har ni egna åsikter eller erfarenheter av dessa eller andra freemium-spel får ni mer än gärna dela med er av detta i kommentarerna. Nästa månads avsnitt ska fokusera på spel som kostar pengar.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.