Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

99 och FZ testar framgångsrika mobilspel

I en ny videoserie gör 99 och syskonsajten FZ gemensam sak i att testa mobilspel, och första avsnittet testar de mest lönsamma gratisspelen.

Det fanns en tid då spel i mobil form i princip var synonymt med Nintendos Game Boy. Tiderna ändras dock och numera spelar de flesta mobila spel i sin telefon. När det gäller prissättning och tillgänglighet till innehåll i spelen skiljer sig dock mobilmarknaden en hel del från Nintendos modell, och en vanlig modell bland mobilspel är så kallade "freemium"-spel.

"Freemium" går som koncept ut på att spelen är gratis att ladda ner, men du kan köpa till innehåll och låsa upp förbättringar i spelen med riktiga pengar. Exempel på förbättringar som kan låsas upp med riktiga pengar är att du kan snabba på konstruktion av byggnader som annars skulle ta lång tid om du spelar utan att betala.

Andreas Eklöv och FZ:s redaktör Calle Johansson-Sundelius har tagit tempen på de fem mest populära spelen i Apples App Store och Googles Play Store. De fem titlarna är Candy Crush Saga, Candy Crush Soda Saga, Pokémon Go, Mobile Strike och Marvel's Contest of Champions.

Hoppas att ni gillar innehållet, och har ni egna åsikter eller erfarenheter av dessa eller andra freemium-spel får ni mer än gärna dela med er av detta i kommentarerna. Nästa månads avsnitt ska fokusera på spel som kostar pengar.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.