Thinkpad fyller 25 år

Lenovo släpper specialversion av Thinkpad

Den första Thinkpad-datorn lanserades för 25 år sedan och för att uppmärksamma det släpper Lenovo nu Thinkpad Anniversary Edition 25.

För 25 år sedan lanserade IBM Thinkpad, en bärbar dator som sedan dess förblivit en populär modell. På utsidan har knappt något hänt med designen sedan den introducerades, Thinkpad är nu som för 25 år sedan en svart minimalistisk dator som lägger krutet på vad som finns på insidan.

För att fira detta släpper Lenovo, som 2005 köpte upp IBM:s pc-verksamhet och äger därmed Thinkpad-märket, en specialversion de kallar Thinkpad Anniversary Edition 25. Några retro-detaljer finns med: Thinkpad-loggan nere i hörnet är flerfärgad, retur-tangenten är blå och självklart är den röda styrpinnen med.

På insidan är det här en modern skapelse med en 14-tums IPS-skärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och pekstöd. Hjärtat är en tvåkärnig Intel Core i7-7500U, med 16 gigabyte primärminne och 512 gigbyte SSD-lagring. Grafiken levereras av Nvidia Geforce 940MX.

Känner du ett köpsug? Datorn säljs i en begränsad upplaga och kostar från 18 999 kronor exklusive moms, vilket blir strax under 24 000 kronor ute i butik. Läs mer hos Lenovo.

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.