Thinkpad fyller 25 år

Lenovo släpper specialversion av Thinkpad

Den första Thinkpad-datorn lanserades för 25 år sedan och för att uppmärksamma det släpper Lenovo nu Thinkpad Anniversary Edition 25.

För 25 år sedan lanserade IBM Thinkpad, en bärbar dator som sedan dess förblivit en populär modell. På utsidan har knappt något hänt med designen sedan den introducerades, Thinkpad är nu som för 25 år sedan en svart minimalistisk dator som lägger krutet på vad som finns på insidan.

För att fira detta släpper Lenovo, som 2005 köpte upp IBM:s pc-verksamhet och äger därmed Thinkpad-märket, en specialversion de kallar Thinkpad Anniversary Edition 25. Några retro-detaljer finns med: Thinkpad-loggan nere i hörnet är flerfärgad, retur-tangenten är blå och självklart är den röda styrpinnen med.

På insidan är det här en modern skapelse med en 14-tums IPS-skärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och pekstöd. Hjärtat är en tvåkärnig Intel Core i7-7500U, med 16 gigabyte primärminne och 512 gigbyte SSD-lagring. Grafiken levereras av Nvidia Geforce 940MX.

Känner du ett köpsug? Datorn säljs i en begränsad upplaga och kostar från 18 999 kronor exklusive moms, vilket blir strax under 24 000 kronor ute i butik. Läs mer hos Lenovo.

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.