Thinkpad fyller 25 år

Lenovo släpper specialversion av Thinkpad

Den första Thinkpad-datorn lanserades för 25 år sedan och för att uppmärksamma det släpper Lenovo nu Thinkpad Anniversary Edition 25.

För 25 år sedan lanserade IBM Thinkpad, en bärbar dator som sedan dess förblivit en populär modell. På utsidan har knappt något hänt med designen sedan den introducerades, Thinkpad är nu som för 25 år sedan en svart minimalistisk dator som lägger krutet på vad som finns på insidan.

För att fira detta släpper Lenovo, som 2005 köpte upp IBM:s pc-verksamhet och äger därmed Thinkpad-märket, en specialversion de kallar Thinkpad Anniversary Edition 25. Några retro-detaljer finns med: Thinkpad-loggan nere i hörnet är flerfärgad, retur-tangenten är blå och självklart är den röda styrpinnen med.

På insidan är det här en modern skapelse med en 14-tums IPS-skärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och pekstöd. Hjärtat är en tvåkärnig Intel Core i7-7500U, med 16 gigabyte primärminne och 512 gigbyte SSD-lagring. Grafiken levereras av Nvidia Geforce 940MX.

Känner du ett köpsug? Datorn säljs i en begränsad upplaga och kostar från 18 999 kronor exklusive moms, vilket blir strax under 24 000 kronor ute i butik. Läs mer hos Lenovo.

När Samsung presenterar sitt nya flaggskepp Samsung Galaxy S9 ligger nästan allt fokus på den nya kameran som får variabel bländare och ett nytt super slow motion-läge.

Huawei inledde mobilmässan med att presentera en rad olika nya mobila produkter, däribland bärbara datorer och surfplattor, och den första kommersiella 5G-satsningen.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.