Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Thinkpad fyller 25 år

Lenovo släpper specialversion av Thinkpad

Den första Thinkpad-datorn lanserades för 25 år sedan och för att uppmärksamma det släpper Lenovo nu Thinkpad Anniversary Edition 25.

För 25 år sedan lanserade IBM Thinkpad, en bärbar dator som sedan dess förblivit en populär modell. På utsidan har knappt något hänt med designen sedan den introducerades, Thinkpad är nu som för 25 år sedan en svart minimalistisk dator som lägger krutet på vad som finns på insidan.

För att fira detta släpper Lenovo, som 2005 köpte upp IBM:s pc-verksamhet och äger därmed Thinkpad-märket, en specialversion de kallar Thinkpad Anniversary Edition 25. Några retro-detaljer finns med: Thinkpad-loggan nere i hörnet är flerfärgad, retur-tangenten är blå och självklart är den röda styrpinnen med.

På insidan är det här en modern skapelse med en 14-tums IPS-skärm med upplösningen 1 920 x 1 080 pixlar och pekstöd. Hjärtat är en tvåkärnig Intel Core i7-7500U, med 16 gigabyte primärminne och 512 gigbyte SSD-lagring. Grafiken levereras av Nvidia Geforce 940MX.

Känner du ett köpsug? Datorn säljs i en begränsad upplaga och kostar från 18 999 kronor exklusive moms, vilket blir strax under 24 000 kronor ute i butik. Läs mer hos Lenovo.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.