High Sierra avslöjar lösenord för krypterade volymer

En bugg i hanteringen av krypterade volymer med filsystemet APFS leder till att lösenordet visas som lösenordstips, men en lösning är på gång.

Med Mac OS High Sierra introducerade Apple den nya generationens filsystem till Mac-världen. Det är ett betydligt mer modernt filsystem än det föregående filsystemet HFS+, men att ersätta något som utvecklats och mognat under årtiondet verkar inte helt självklart då Apples utvecklare lyckats smyga in en pinsam bugg i hur APFS-volymer hanteras i High Sierra.

Problemet uppstår efter att användaren har skapat en ny krypterad volym i verktyget Disk Utility och angivit lösenordet för den krypterade volymen. När en användare försöker montera den krypterade volymen ska de ange lösenordet, och om de ber om lösenord-tipset visas lösenordet i sin helhet. Problemet demonstreras i ett kortvideoklipp i Twitter-inlägget nedan.

Ingen vidare bra säkerhet det där, men Apple har redan släppt en kompletterande uppdatering av High Sierra. Apple har även skapat en support-sida för problemet där användare som råkat ut för problemet rekommenderas att säkerhetskopiera den påverkade volymen, radera den och skapa en ny volym på ett system som fått den kompletterande uppdateringen som åtgärdar problemet för att till slut återställa säkerhetskopian till den nya APFS-volymen.

Den nya uppdateringen ska även korrigera ett annat säkerhetshål som kan låta illasinnade individer stjäla användarnamn och lösenord som lagras i användarens Keychain-konto via en tredjeparts-applikation. De flesta som inte använder uppsättningar av krypterade volymer påverkas inte av detta, men oavsett vilket är det att rekommendera att du installerar alla säkerhetsuppdateringar som dyker upp i App Store-klienten på din Mac.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.