High Sierra avslöjar lösenord för krypterade volymer

En bugg i hanteringen av krypterade volymer med filsystemet APFS leder till att lösenordet visas som lösenordstips, men en lösning är på gång.

Med Mac OS High Sierra introducerade Apple den nya generationens filsystem till Mac-världen. Det är ett betydligt mer modernt filsystem än det föregående filsystemet HFS+, men att ersätta något som utvecklats och mognat under årtiondet verkar inte helt självklart då Apples utvecklare lyckats smyga in en pinsam bugg i hur APFS-volymer hanteras i High Sierra.

Problemet uppstår efter att användaren har skapat en ny krypterad volym i verktyget Disk Utility och angivit lösenordet för den krypterade volymen. När en användare försöker montera den krypterade volymen ska de ange lösenordet, och om de ber om lösenord-tipset visas lösenordet i sin helhet. Problemet demonstreras i ett kortvideoklipp i Twitter-inlägget nedan.

Ingen vidare bra säkerhet det där, men Apple har redan släppt en kompletterande uppdatering av High Sierra. Apple har även skapat en support-sida för problemet där användare som råkat ut för problemet rekommenderas att säkerhetskopiera den påverkade volymen, radera den och skapa en ny volym på ett system som fått den kompletterande uppdateringen som åtgärdar problemet för att till slut återställa säkerhetskopian till den nya APFS-volymen.

Den nya uppdateringen ska även korrigera ett annat säkerhetshål som kan låta illasinnade individer stjäla användarnamn och lösenord som lagras i användarens Keychain-konto via en tredjeparts-applikation. De flesta som inte använder uppsättningar av krypterade volymer påverkas inte av detta, men oavsett vilket är det att rekommendera att du installerar alla säkerhetsuppdateringar som dyker upp i App Store-klienten på din Mac.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?