Cortana lär sig styra det smarta hemmet

Cortana kan nu hjälpa användare att styra sitt smarta hem. Nu kan användare koppla ihop Cortana med bland annat Philips Hue, Nest och Smartthings.

Microsoft utvecklar ständigt vad röstassistenten Cortana kan hjälpa till med vare sig användarna sitter vid en pc eller är ute och rör sig. Förhoppningsvis jobbar mjukvarujätten också på att få ut Cortana till fler länder – Sverige finns inte med på listan över regioner och språk som stöds än.

En spännande nyhet för alla som kan använda Cortana redan nu är att hon precis lärt sig att hjälpa till att styra det smarta hemmet. Via Cortana Notebook, en sorts inställningsmeny för röstassistenten, kan användare nu aktivera integreringar med olika tjänster.

I en ny sektion för det uppkopplade hemmet kan användare nu lägga till Philips Hue, Nest, Smartthings, Insteon och Wink och därefter be Cortana att exempelvis tända en viss lampa eller sänka temperaturen i hemmet.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.