Cortana lär sig styra det smarta hemmet

Cortana kan nu hjälpa användare att styra sitt smarta hem. Nu kan användare koppla ihop Cortana med bland annat Philips Hue, Nest och Smartthings.

Microsoft utvecklar ständigt vad röstassistenten Cortana kan hjälpa till med vare sig användarna sitter vid en pc eller är ute och rör sig. Förhoppningsvis jobbar mjukvarujätten också på att få ut Cortana till fler länder – Sverige finns inte med på listan över regioner och språk som stöds än.

En spännande nyhet för alla som kan använda Cortana redan nu är att hon precis lärt sig att hjälpa till att styra det smarta hemmet. Via Cortana Notebook, en sorts inställningsmeny för röstassistenten, kan användare nu aktivera integreringar med olika tjänster.

I en ny sektion för det uppkopplade hemmet kan användare nu lägga till Philips Hue, Nest, Smartthings, Insteon och Wink och därefter be Cortana att exempelvis tända en viss lampa eller sänka temperaturen i hemmet.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.