Cortana lär sig styra det smarta hemmet

Cortana kan nu hjälpa användare att styra sitt smarta hem. Nu kan användare koppla ihop Cortana med bland annat Philips Hue, Nest och Smartthings.

Microsoft utvecklar ständigt vad röstassistenten Cortana kan hjälpa till med vare sig användarna sitter vid en pc eller är ute och rör sig. Förhoppningsvis jobbar mjukvarujätten också på att få ut Cortana till fler länder – Sverige finns inte med på listan över regioner och språk som stöds än.

En spännande nyhet för alla som kan använda Cortana redan nu är att hon precis lärt sig att hjälpa till att styra det smarta hemmet. Via Cortana Notebook, en sorts inställningsmeny för röstassistenten, kan användare nu aktivera integreringar med olika tjänster.

I en ny sektion för det uppkopplade hemmet kan användare nu lägga till Philips Hue, Nest, Smartthings, Insteon och Wink och därefter be Cortana att exempelvis tända en viss lampa eller sänka temperaturen i hemmet.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.