fredagsvideo

Nästa generations Blade Runner är här!

Blade Runner 2049 går nu på bio och i veckans fredagsvideo taggar vi därför till rejält med filmens officiella trailer.

Det är inte ovanligt att teknik- och prylfantaster av olika slag även gillar science fiction i alla dess former. Star Wars och Star Trek är två exempel på nördiga sci-fi-favoriter, men en annan gigant i genren är utan tvekan Ridley Scotts tech-noir-mästerverk Blade Runner från 1982.

Den fantastiska kombinationen av stilbildande estetik, musik och filosofisk handling skapade tillsammans med minnesvärda skådespelarinsatser från Harrison Ford och Rutger Hauer en ikonisk filmupplevelse som få sci-fi-nördar lär missat. Harrison Ford följde då upp en insats i Star Wars, ett inte heller oviktigt inlägg i
sci-fi-genrens historia.

Nu går uppföljaren Blade Runner 2049 på bio och även denna gång är Ridley Scott inblandad men regissören är Dennis Villeneuve som senast levererade hyllade filmen Arrival.

Han har haft i uppgift att regissera originalets storstjärna Harrison Ford, men även den nutida skådespelarsensationen Ryan Gosling. De tidiga recensionerna har nästan unisont hyllat 2017 års uppföljare, och 99-redaktionen känner definitivt peppen.

Oavsett om din helg fylls av Blade Runner 2049-biobesök eller andra förnöjelser önskar vi dig en trevlig helg!

Kommentarer
13 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.