fredagsvideo

Nästa generations Blade Runner är här!

Blade Runner 2049 går nu på bio och i veckans fredagsvideo taggar vi därför till rejält med filmens officiella trailer.

Det är inte ovanligt att teknik- och prylfantaster av olika slag även gillar science fiction i alla dess former. Star Wars och Star Trek är två exempel på nördiga sci-fi-favoriter, men en annan gigant i genren är utan tvekan Ridley Scotts tech-noir-mästerverk Blade Runner från 1982.

Den fantastiska kombinationen av stilbildande estetik, musik och filosofisk handling skapade tillsammans med minnesvärda skådespelarinsatser från Harrison Ford och Rutger Hauer en ikonisk filmupplevelse som få sci-fi-nördar lär missat. Harrison Ford följde då upp en insats i Star Wars, ett inte heller oviktigt inlägg i
sci-fi-genrens historia.

Nu går uppföljaren Blade Runner 2049 på bio och även denna gång är Ridley Scott inblandad men regissören är Dennis Villeneuve som senast levererade hyllade filmen Arrival.

Han har haft i uppgift att regissera originalets storstjärna Harrison Ford, men även den nutida skådespelarsensationen Ryan Gosling. De tidiga recensionerna har nästan unisont hyllat 2017 års uppföljare, och 99-redaktionen känner definitivt peppen.

Oavsett om din helg fylls av Blade Runner 2049-biobesök eller andra förnöjelser önskar vi dig en trevlig helg!

Kommentarer
13 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.