fredagsvideo

Nästa generations Blade Runner är här!

Blade Runner 2049 går nu på bio och i veckans fredagsvideo taggar vi därför till rejält med filmens officiella trailer.

Det är inte ovanligt att teknik- och prylfantaster av olika slag även gillar science fiction i alla dess former. Star Wars och Star Trek är två exempel på nördiga sci-fi-favoriter, men en annan gigant i genren är utan tvekan Ridley Scotts tech-noir-mästerverk Blade Runner från 1982.

Den fantastiska kombinationen av stilbildande estetik, musik och filosofisk handling skapade tillsammans med minnesvärda skådespelarinsatser från Harrison Ford och Rutger Hauer en ikonisk filmupplevelse som få sci-fi-nördar lär missat. Harrison Ford följde då upp en insats i Star Wars, ett inte heller oviktigt inlägg i
sci-fi-genrens historia.

Nu går uppföljaren Blade Runner 2049 på bio och även denna gång är Ridley Scott inblandad men regissören är Dennis Villeneuve som senast levererade hyllade filmen Arrival.

Han har haft i uppgift att regissera originalets storstjärna Harrison Ford, men även den nutida skådespelarsensationen Ryan Gosling. De tidiga recensionerna har nästan unisont hyllat 2017 års uppföljare, och 99-redaktionen känner definitivt peppen.

Oavsett om din helg fylls av Blade Runner 2049-biobesök eller andra förnöjelser önskar vi dig en trevlig helg!

Kommentarer
13 svar

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.