Windows 10 Mobile får inga nya funktioner

Microsofts mobilsatsning är inte längre någon prioritet enligt Joe Belfiore, chef för Windows. Själv har han bytt till Android.

Ingen kan beskylla mjukvarujätten Microsoft för att inte ha försökt med sin mobilsatsning, men det tog aldrig fart och numera är Windows 10 Mobile långt ifrån någon prioritet hos företaget. Windows Phone-fans har hoppats på att Microsoft skulle uppdatera plattformen med nya funktioner, men efter en serie tweetar från Windows-chefen Joe Belfiore står det klart att operativsystemet endast kommer att få bugg- och säkerhetsfixar framöver.

Microsofts Windows Phone-plattform har varit övergiven i mer än ett år, men företaget har tidigare inte erkänt detta faktum. Förra året sade mjukvarujätten upp tusentals personer relaterade till deras telefonsatsningar och vd:n Satya Nadella har släppt företagets mantra om att sätta mobiler och molnet först och fokuserar istället på det intelligenta molnet.

Joe Belfiore erkänner också på Twitter att han bytt till Android – något som Bill Gates också nyligen berättade om i en intervju. Microsoft kommer också att stöda Windows 10-användare som vill använda IOS- och Android-telefoner.

En av de största anledningarna till att Microsoft lägger ned Windows Phone-satsningen är att utvecklare aldrig slöt upp bakom plattformen. Microsoft hade stora problem med att fylla på sin app-butik och att hålla appar aktiva när de väl hamnade där. Joe Belfiore skriver att de försökte ge incitament till utvecklare.

Framöver kommer Microsoft att fortsätta att satsa på appar och tjänster till IOS och Android och deras webbläsare Edge är på väg till båda plattformarna.

Kommentarer
2 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.