Windows 10 Mobile får inga nya funktioner

Microsofts mobilsatsning är inte längre någon prioritet enligt Joe Belfiore, chef för Windows. Själv har han bytt till Android.

Ingen kan beskylla mjukvarujätten Microsoft för att inte ha försökt med sin mobilsatsning, men det tog aldrig fart och numera är Windows 10 Mobile långt ifrån någon prioritet hos företaget. Windows Phone-fans har hoppats på att Microsoft skulle uppdatera plattformen med nya funktioner, men efter en serie tweetar från Windows-chefen Joe Belfiore står det klart att operativsystemet endast kommer att få bugg- och säkerhetsfixar framöver.

Microsofts Windows Phone-plattform har varit övergiven i mer än ett år, men företaget har tidigare inte erkänt detta faktum. Förra året sade mjukvarujätten upp tusentals personer relaterade till deras telefonsatsningar och vd:n Satya Nadella har släppt företagets mantra om att sätta mobiler och molnet först och fokuserar istället på det intelligenta molnet.

Joe Belfiore erkänner också på Twitter att han bytt till Android – något som Bill Gates också nyligen berättade om i en intervju. Microsoft kommer också att stöda Windows 10-användare som vill använda IOS- och Android-telefoner.

En av de största anledningarna till att Microsoft lägger ned Windows Phone-satsningen är att utvecklare aldrig slöt upp bakom plattformen. Microsoft hade stora problem med att fylla på sin app-butik och att hålla appar aktiva när de väl hamnade där. Joe Belfiore skriver att de försökte ge incitament till utvecklare.

Framöver kommer Microsoft att fortsätta att satsa på appar och tjänster till IOS och Android och deras webbläsare Edge är på väg till båda plattformarna.

Kommentarer
2 svar

Få Apple-produkter har fått så mycket kritik som Kartor. Numera är tjänsten en stor anledning till varför jag fortsätter att välja Apple. Nu ska ni få höra varför jag älskar Apple Kartor.

Den här veckans podd bjuder på mobilsnack, lite pepp inför WWDC, intressanta undersökningar och ett varmt hej då från Amanda som snart börjar på ett nytt jobb.

Att förstå sig på kryptovalutor som Bitcoin är inte det lättaste. Youtube-kanalen Botnik studios "hjälper till" med ett tveksamt men roligt resultat.

En Echo-enhet har blivit ertappad med att spela in en konversation i bakgrunden och dela den med en kontakt i användarens adressbok.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en vecka, och så här tycker han.

Blott förra veckan skrev vi om att datorspel i mobilen ska bli möjligt via appen Steam Link, men Apple stänger ner möjligheten innan den ens släppts.