Windows 10 Mobile får inga nya funktioner

Microsofts mobilsatsning är inte längre någon prioritet enligt Joe Belfiore, chef för Windows. Själv har han bytt till Android.

Ingen kan beskylla mjukvarujätten Microsoft för att inte ha försökt med sin mobilsatsning, men det tog aldrig fart och numera är Windows 10 Mobile långt ifrån någon prioritet hos företaget. Windows Phone-fans har hoppats på att Microsoft skulle uppdatera plattformen med nya funktioner, men efter en serie tweetar från Windows-chefen Joe Belfiore står det klart att operativsystemet endast kommer att få bugg- och säkerhetsfixar framöver.

Microsofts Windows Phone-plattform har varit övergiven i mer än ett år, men företaget har tidigare inte erkänt detta faktum. Förra året sade mjukvarujätten upp tusentals personer relaterade till deras telefonsatsningar och vd:n Satya Nadella har släppt företagets mantra om att sätta mobiler och molnet först och fokuserar istället på det intelligenta molnet.

Joe Belfiore erkänner också på Twitter att han bytt till Android – något som Bill Gates också nyligen berättade om i en intervju. Microsoft kommer också att stöda Windows 10-användare som vill använda IOS- och Android-telefoner.

En av de största anledningarna till att Microsoft lägger ned Windows Phone-satsningen är att utvecklare aldrig slöt upp bakom plattformen. Microsoft hade stora problem med att fylla på sin app-butik och att hålla appar aktiva när de väl hamnade där. Joe Belfiore skriver att de försökte ge incitament till utvecklare.

Framöver kommer Microsoft att fortsätta att satsa på appar och tjänster till IOS och Android och deras webbläsare Edge är på väg till båda plattformarna.

Kommentarer
2 svar

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.

Den här veckan ställer vi frågor om Microsoft, ett företag med många strängar på lyran. Hur många rätt får du?