Rykte: Nästa Ipad Pro får Face ID

Apples nästa Ipad Pro-modeller uppges få Face ID i en ny rapport från Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Apple introducerade i år med sin Iphone X ett nytt sätt att låsa upp IOS-enheter. Den främre kameran tillsammans med ett gäng sensorer kan läsa av användarens ansikte istället för att personen ska använda Touch ID eller en lösenkod. Apple kallar tekniken för Face ID och nästa år kan vi få se den implementerad i Ipad Pro-familjen, enligt Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Kuo skriver i sin rapport att utöver Ipad Pro-modellerna nästa år kommer Face ID att finnas i alla Iphone-modellerna och inte bara i en som i år. Apple vill få upp medvetenheten och intresset hos utvecklare – men också sätta fart på tillverkare i Android-världen så att det läggs fler resurser på att utveckla hårdvara och ansiktsigenkänningsappar. Analytikern har tidigare sagt att det kommer ta upp till 2,5 år för Android-hårdvaran att komma ikapp med Apples Face ID-teknik.

Apples första enhet med Face ID, Iphone X, börjar säljas den 3 november. Det är ännu inte säkert när Apple kan tänkas uppdatera Ipad Pro-familjen, men det kan bli så tidigt som under första halvan av 2018. Ipad Pro uppdaterades senast i juni i år då 10,5-tumsmodellen lanserades.

Läs mer:
Källa: Macrumors

Fler artiklar hos oss:
Apples nya flaggskepp heter Iphone X (nyhet, 2017-09-12)
Ipad Pro 10,5 tum – ett kraftpaket i surfplattekostym (test, 2017-06-20)

Kommentarer
2 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.