Rykte: Nästa Ipad Pro får Face ID

Apples nästa Ipad Pro-modeller uppges få Face ID i en ny rapport från Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Apple introducerade i år med sin Iphone X ett nytt sätt att låsa upp IOS-enheter. Den främre kameran tillsammans med ett gäng sensorer kan läsa av användarens ansikte istället för att personen ska använda Touch ID eller en lösenkod. Apple kallar tekniken för Face ID och nästa år kan vi få se den implementerad i Ipad Pro-familjen, enligt Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Kuo skriver i sin rapport att utöver Ipad Pro-modellerna nästa år kommer Face ID att finnas i alla Iphone-modellerna och inte bara i en som i år. Apple vill få upp medvetenheten och intresset hos utvecklare – men också sätta fart på tillverkare i Android-världen så att det läggs fler resurser på att utveckla hårdvara och ansiktsigenkänningsappar. Analytikern har tidigare sagt att det kommer ta upp till 2,5 år för Android-hårdvaran att komma ikapp med Apples Face ID-teknik.

Apples första enhet med Face ID, Iphone X, börjar säljas den 3 november. Det är ännu inte säkert när Apple kan tänkas uppdatera Ipad Pro-familjen, men det kan bli så tidigt som under första halvan av 2018. Ipad Pro uppdaterades senast i juni i år då 10,5-tumsmodellen lanserades.

Läs mer:
Källa: Macrumors

Fler artiklar hos oss:
Apples nya flaggskepp heter Iphone X (nyhet, 2017-09-12)
Ipad Pro 10,5 tum – ett kraftpaket i surfplattekostym (test, 2017-06-20)

Kommentarer
2 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.