Rykte: Nästa Ipad Pro får Face ID

Apples nästa Ipad Pro-modeller uppges få Face ID i en ny rapport från Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Apple introducerade i år med sin Iphone X ett nytt sätt att låsa upp IOS-enheter. Den främre kameran tillsammans med ett gäng sensorer kan läsa av användarens ansikte istället för att personen ska använda Touch ID eller en lösenkod. Apple kallar tekniken för Face ID och nästa år kan vi få se den implementerad i Ipad Pro-familjen, enligt Apple-kännaren och analytikern Ming-Chi Kuo.

Kuo skriver i sin rapport att utöver Ipad Pro-modellerna nästa år kommer Face ID att finnas i alla Iphone-modellerna och inte bara i en som i år. Apple vill få upp medvetenheten och intresset hos utvecklare – men också sätta fart på tillverkare i Android-världen så att det läggs fler resurser på att utveckla hårdvara och ansiktsigenkänningsappar. Analytikern har tidigare sagt att det kommer ta upp till 2,5 år för Android-hårdvaran att komma ikapp med Apples Face ID-teknik.

Apples första enhet med Face ID, Iphone X, börjar säljas den 3 november. Det är ännu inte säkert när Apple kan tänkas uppdatera Ipad Pro-familjen, men det kan bli så tidigt som under första halvan av 2018. Ipad Pro uppdaterades senast i juni i år då 10,5-tumsmodellen lanserades.

Läs mer:
Källa: Macrumors

Fler artiklar hos oss:
Apples nya flaggskepp heter Iphone X (nyhet, 2017-09-12)
Ipad Pro 10,5 tum – ett kraftpaket i surfplattekostym (test, 2017-06-20)

Kommentarer
2 svar

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.