Laddare för Iphone 8 jämförs

Snabbladdningstekniken i Iphone 8 sätts på prov av utvecklaren Dan Loewenherz, som kommer fram till att den mest prisvärda lösningen är att använda en Ipad-laddare.

En av nyheterna som presenterades i årets Iphonelansering är stöd för snabbladdning. Tråkigt nog har Apple valt att endast skicka med en vanlig 5W-laddare med Iphone 8, vilket innebär att en kraftfullare laddare får köpas till separat för att utnyttja snabbladdningstekniken.

Som hjälp för att bestämma sig för huruvida det är värt att investera i en extra laddare har utvecklaren Dan Lowenherz jämfört hur lång tid det tar att ladda en Iphone 8 med lite olika laddare.

På en halvtimme hinner den medföljande laddaren ladda batteriet cirka 20 procent. Om istället en Ipad-laddare på 12W används blir resultatet som förväntat ungefär det dubbla, strax över 40 procent. Mindre värt är det att investera i den tre gånger dyrare 29W USB-C-laddaren, som endast laddar batteriet till 45 procent på samma tid. Den kraftigaste laddaren som testas är en 89W USB-C-laddare som kostar nästan fem gånger så mycket som en Ipad-laddare men ändå bara hinner ladda batteriet till omkring 50 procent.

Kontentan är att om du vill använda snabbladdning till Iphone 8 eller Iphone X, så är den mest prisvärda lösningen att använda en Ipad-laddare.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
16 svar

Det må bara midsommar idag och troligen regnar det bara därför – men för att du ska vara redo för resten av sommarens soliga dagar kommer här en repris på hur du enkelt bygger ihop din egen utomhusbiograf.

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.