Laddare för Iphone 8 jämförs

Snabbladdningstekniken i Iphone 8 sätts på prov av utvecklaren Dan Loewenherz, som kommer fram till att den mest prisvärda lösningen är att använda en Ipad-laddare.

En av nyheterna som presenterades i årets Iphonelansering är stöd för snabbladdning. Tråkigt nog har Apple valt att endast skicka med en vanlig 5W-laddare med Iphone 8, vilket innebär att en kraftfullare laddare får köpas till separat för att utnyttja snabbladdningstekniken.

Som hjälp för att bestämma sig för huruvida det är värt att investera i en extra laddare har utvecklaren Dan Lowenherz jämfört hur lång tid det tar att ladda en Iphone 8 med lite olika laddare.

På en halvtimme hinner den medföljande laddaren ladda batteriet cirka 20 procent. Om istället en Ipad-laddare på 12W används blir resultatet som förväntat ungefär det dubbla, strax över 40 procent. Mindre värt är det att investera i den tre gånger dyrare 29W USB-C-laddaren, som endast laddar batteriet till 45 procent på samma tid. Den kraftigaste laddaren som testas är en 89W USB-C-laddare som kostar nästan fem gånger så mycket som en Ipad-laddare men ändå bara hinner ladda batteriet till omkring 50 procent.

Kontentan är att om du vill använda snabbladdning till Iphone 8 eller Iphone X, så är den mest prisvärda lösningen att använda en Ipad-laddare.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
16 svar

Med IOS 12 dök äntligen appen Genvägar upp. Har du hunnit kika på den och framför allt – har du satt upp några genvägar? Tipsa om dina favorit i den här tråden.

Ida och Jakob berättar lite om hur det går med testerna av Iphone XS Max och Apple Watch S4, men hinner också prata om Amazons långa lista med nya prylar för det smarta hemmet. Missa inte det!

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?