Laddare för Iphone 8 jämförs

Snabbladdningstekniken i Iphone 8 sätts på prov av utvecklaren Dan Loewenherz, som kommer fram till att den mest prisvärda lösningen är att använda en Ipad-laddare.

En av nyheterna som presenterades i årets Iphonelansering är stöd för snabbladdning. Tråkigt nog har Apple valt att endast skicka med en vanlig 5W-laddare med Iphone 8, vilket innebär att en kraftfullare laddare får köpas till separat för att utnyttja snabbladdningstekniken.

Som hjälp för att bestämma sig för huruvida det är värt att investera i en extra laddare har utvecklaren Dan Lowenherz jämfört hur lång tid det tar att ladda en Iphone 8 med lite olika laddare.

På en halvtimme hinner den medföljande laddaren ladda batteriet cirka 20 procent. Om istället en Ipad-laddare på 12W används blir resultatet som förväntat ungefär det dubbla, strax över 40 procent. Mindre värt är det att investera i den tre gånger dyrare 29W USB-C-laddaren, som endast laddar batteriet till 45 procent på samma tid. Den kraftigaste laddaren som testas är en 89W USB-C-laddare som kostar nästan fem gånger så mycket som en Ipad-laddare men ändå bara hinner ladda batteriet till omkring 50 procent.

Kontentan är att om du vill använda snabbladdning till Iphone 8 eller Iphone X, så är den mest prisvärda lösningen att använda en Ipad-laddare.

Skriven av Carl Halldin
Kommentarer
16 svar

När Samsung presenterar sitt nya flaggskepp Samsung Galaxy S9 ligger nästan allt fokus på den nya kameran som får variabel bländare och ett nytt super slow motion-läge.

Huawei inledde mobilmässan med att presentera en rad olika nya mobila produkter, däribland bärbara datorer och surfplattor, och den första kommersiella 5G-satsningen.

Podden är tillbaka! Redaktionen pratar om MWC 2018, mobilspel med eller utan handkontroll och om prylar som är beroende av molntjänster.

I dagsläget kan det mesta mäta vad vi gör och ge lite tips och trix på vad i vardagen vi bör ändra på. Men detta kan också gå överstyr.

För att Postnord ska klara av att hantera det nya systemet för lagring av paket från länder utanför EU kommer de nu bygga ett nytt lager i Örebro samt anställa runt 90 personer.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.