fredagsvideo

Fredagsvideo: Se racerföraren styra en riktig racerbil via ett Playstation

Nissan och Sony har slagit sina påsar ihop. Resultatet är racerbilen GT-R/C, en specialversion av GT-R som helt styrs via en Playstation.

Här på 99 är vi intresserade av bilsystem som Carplay och självkörande bilar. Lite på det temat bjuder vi den här veckan på en video med en Playstation-styrd alldeles äkta racerbil. Nissan och Sony har skapat en specialversion av racerbilen Nissan GT–R som styrs med en Playstation-handkontroll.

Projektet har genomförts för att fira lanseringen av Gran Turismo Sport och för att markera Nissans 20-årsjubileum i spelserien. Specialbilen har en topphastighet på 315 km/h och fick visa vad den går för runt den välkända banan Silverstone i Storbritannien.

Föraren Jann Mardenborough är duktig på både Gran Turismo och riktiga racerbilar och fjärrstyr i videon superbilen Nissan GT-R/C runt Silverstone från en helikopter. Helt säkert en mäktig upplevelse!

Ha en fin fredag!

Skriven av Ida Blix

Apple är som bekant noga med detaljerna, och det visas inte minst här där vi får följa med bakom kulisserna när de nya urtavlorna till Apple Watch skapas.

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.