fredagsvideo

Fredagsvideo: Se racerföraren styra en riktig racerbil via ett Playstation

Nissan och Sony har slagit sina påsar ihop. Resultatet är racerbilen GT-R/C, en specialversion av GT-R som helt styrs via en Playstation.

Här på 99 är vi intresserade av bilsystem som Carplay och självkörande bilar. Lite på det temat bjuder vi den här veckan på en video med en Playstation-styrd alldeles äkta racerbil. Nissan och Sony har skapat en specialversion av racerbilen Nissan GT–R som styrs med en Playstation-handkontroll.

Projektet har genomförts för att fira lanseringen av Gran Turismo Sport och för att markera Nissans 20-årsjubileum i spelserien. Specialbilen har en topphastighet på 315 km/h och fick visa vad den går för runt den välkända banan Silverstone i Storbritannien.

Föraren Jann Mardenborough är duktig på både Gran Turismo och riktiga racerbilar och fjärrstyr i videon superbilen Nissan GT-R/C runt Silverstone från en helikopter. Helt säkert en mäktig upplevelse!

Ha en fin fredag!

Skriven av Ida Blix

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.

Med IOS 12 har Apple gjort det möjligt att se vädret på låsskärmen när du vaknar. Så här får du igång funktionen.

Ingen näthandel ännu, men däremot molntjänster. Amazon Web Services öppnar sin verksamhet i Sverige idag.

Bilder på en Iphone XS-version av Apples puckelryggiga batterifodral har dykt upp på nätet, och produkten kan rentav dyka upp innan jul.

Längtar du efter en portabel och vattentålig högtalare med inbyggt smart röstassistent, då är det förmodligen JBL Link 20 du behöver.

Specialversionen av Oneplus 6T får ett Mclaren-inspirerat utseende, 10 gigabyte primärminne och extra snabb snabbladdning. 99 närvarar vid lanseringseventet utanför London.