fredagsvideo

Fredagsvideo: Se racerföraren styra en riktig racerbil via ett Playstation

Nissan och Sony har slagit sina påsar ihop. Resultatet är racerbilen GT-R/C, en specialversion av GT-R som helt styrs via en Playstation.

Här på 99 är vi intresserade av bilsystem som Carplay och självkörande bilar. Lite på det temat bjuder vi den här veckan på en video med en Playstation-styrd alldeles äkta racerbil. Nissan och Sony har skapat en specialversion av racerbilen Nissan GT–R som styrs med en Playstation-handkontroll.

Projektet har genomförts för att fira lanseringen av Gran Turismo Sport och för att markera Nissans 20-årsjubileum i spelserien. Specialbilen har en topphastighet på 315 km/h och fick visa vad den går för runt den välkända banan Silverstone i Storbritannien.

Föraren Jann Mardenborough är duktig på både Gran Turismo och riktiga racerbilar och fjärrstyr i videon superbilen Nissan GT-R/C runt Silverstone från en helikopter. Helt säkert en mäktig upplevelse!

Ha en fin fredag!

Skriven av Ida Blix

Den nya appen erbjuder ett snyggt men funktionsmässigt avskalat gränssnitt för den som vill ha sitt podd-lyssnande i snyggt paketerat format.

Den här veckan ställer vi frågor om marknadsföringsfraser eller slogans, både gamla klassiker och mer moderna varianter. Hur många rätt får du?

Steget mot att etablera en enhetlig standard för digitala nycklar till bilar har nu fattats i en grupp som bland annat innefattar Apple, BMW och Samsung.

Se upp i inkorgen! Säkerhetsföretaget Avanan varnar för en typ av bedrägeriförsök som med hjälp av budskap dolda med textstorleken noll tar sig förbi dina skräppostfilter.

Tack till nikka för detta #nyhetstips!

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.