fredagsvideo

Fredagsvideo: Se racerföraren styra en riktig racerbil via ett Playstation

Nissan och Sony har slagit sina påsar ihop. Resultatet är racerbilen GT-R/C, en specialversion av GT-R som helt styrs via en Playstation.

Här på 99 är vi intresserade av bilsystem som Carplay och självkörande bilar. Lite på det temat bjuder vi den här veckan på en video med en Playstation-styrd alldeles äkta racerbil. Nissan och Sony har skapat en specialversion av racerbilen Nissan GT–R som styrs med en Playstation-handkontroll.

Projektet har genomförts för att fira lanseringen av Gran Turismo Sport och för att markera Nissans 20-årsjubileum i spelserien. Specialbilen har en topphastighet på 315 km/h och fick visa vad den går för runt den välkända banan Silverstone i Storbritannien.

Föraren Jann Mardenborough är duktig på både Gran Turismo och riktiga racerbilar och fjärrstyr i videon superbilen Nissan GT-R/C runt Silverstone från en helikopter. Helt säkert en mäktig upplevelse!

Ha en fin fredag!

Skriven av Ida Blix

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.