Samsung på väg mot nytt rekordkvartal

Samsung Galaxy Note 8 ser ut att sälja riktigt bra. Enligt Samsungs prognoser slår de nya rekord det tredje kvartalet i år.

Det tredje kvartalet i år ser ut att bli ett nytt rekordkvartal för den sydkoreanska elektronikjätten Samsung. Stark försäljning av Samsung Galaxy Note 8 i kombination med en ökad efterfrågan på DRAM- och NAND-moduler ligger mest troligen bakom siffrorna, enligt Android Central. Men låt oss inte glömma att Samsung också står för flera komponenter till Apples senaste Iphone-modeller. Går det bra för Apple, går det också bra för Samsung.

Enligt Samsungs prognos blir rörelsevinsten 14,5 biljoner won, motsvarande drygt 100 miljarder kronor och omsättningen går upp till 62 biljoner won, motsvarande 445 miljarder kronor. Omsättningen ökar med 29 procent jämfört med samma period förra året och rörelsevinsten med hela 178 procent. Det här blir det tredje kvartalet i rad med rekordsiffror för den sydkoreanska elektronikjätten.

Senare den här månaden är det dags för Samsungs kvartalsrapport som kommer bjuda på betydligt fler detaljer.

Nyfiken på Galaxy Note 8?

Läs vår recension av Samsung Galaxy Note 8.

Källa: Android Central | Samsungs prognos

Kommentarer
1 svar

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.

Med abonnemanget Youtube Premium slipper du reklamen på videotjänsten och hos Youtube Music får du tillgång till bland annat spellistor med musikvideos.

Tack till Cappachino för detta #nyhetstips!

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

Idag inleds fotbolls-VM med en match mellan värdlandet Ryssland och Saudiarabien. För Iphone-användare finns Siri här för att svara på frågor.