Samsung på väg mot nytt rekordkvartal

Samsung Galaxy Note 8 ser ut att sälja riktigt bra. Enligt Samsungs prognoser slår de nya rekord det tredje kvartalet i år.

Det tredje kvartalet i år ser ut att bli ett nytt rekordkvartal för den sydkoreanska elektronikjätten Samsung. Stark försäljning av Samsung Galaxy Note 8 i kombination med en ökad efterfrågan på DRAM- och NAND-moduler ligger mest troligen bakom siffrorna, enligt Android Central. Men låt oss inte glömma att Samsung också står för flera komponenter till Apples senaste Iphone-modeller. Går det bra för Apple, går det också bra för Samsung.

Enligt Samsungs prognos blir rörelsevinsten 14,5 biljoner won, motsvarande drygt 100 miljarder kronor och omsättningen går upp till 62 biljoner won, motsvarande 445 miljarder kronor. Omsättningen ökar med 29 procent jämfört med samma period förra året och rörelsevinsten med hela 178 procent. Det här blir det tredje kvartalet i rad med rekordsiffror för den sydkoreanska elektronikjätten.

Senare den här månaden är det dags för Samsungs kvartalsrapport som kommer bjuda på betydligt fler detaljer.

Nyfiken på Galaxy Note 8?

Läs vår recension av Samsung Galaxy Note 8.

Källa: Android Central | Samsungs prognos

Kommentarer
1 svar

99:s testlabb har fått in en ny klocka att testa: Apple Watch Series 4, och här delar vi med oss av våra första intryck.

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.