Samsung på väg mot nytt rekordkvartal

Samsung Galaxy Note 8 ser ut att sälja riktigt bra. Enligt Samsungs prognoser slår de nya rekord det tredje kvartalet i år.

Det tredje kvartalet i år ser ut att bli ett nytt rekordkvartal för den sydkoreanska elektronikjätten Samsung. Stark försäljning av Samsung Galaxy Note 8 i kombination med en ökad efterfrågan på DRAM- och NAND-moduler ligger mest troligen bakom siffrorna, enligt Android Central. Men låt oss inte glömma att Samsung också står för flera komponenter till Apples senaste Iphone-modeller. Går det bra för Apple, går det också bra för Samsung.

Enligt Samsungs prognos blir rörelsevinsten 14,5 biljoner won, motsvarande drygt 100 miljarder kronor och omsättningen går upp till 62 biljoner won, motsvarande 445 miljarder kronor. Omsättningen ökar med 29 procent jämfört med samma period förra året och rörelsevinsten med hela 178 procent. Det här blir det tredje kvartalet i rad med rekordsiffror för den sydkoreanska elektronikjätten.

Senare den här månaden är det dags för Samsungs kvartalsrapport som kommer bjuda på betydligt fler detaljer.

Nyfiken på Galaxy Note 8?

Läs vår recension av Samsung Galaxy Note 8.

Källa: Android Central | Samsungs prognos

Kommentarer
1 svar

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.