Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Det här hände under Tim Cooks besök i Sverige

Igår torsdag besökte Apples vd Tim Cook Sverige. Han syntes första gången vid Apples Stockholmskontor och åkte sedan vidare till Iggesund.

Igår morse blev hela 99-redaktionen till oss när vi fick reda på att Tim Cook var i stan. Strax efter niotiden skymtades Tim Cook utanför Apples kontor på Kungsgatan bara en liten bit bort från vårt eget kontor. Efter strax en timme kom Tim Cook ut ur byggnaden igen. Brekits reporter hann till platsen och fick chansen att fråga Cook varför han hälsade på. Cook svarade dessvärre endast ”strålande, strålande, strålande!” och klev in i bilen som väntade på honom.

Tim Cook träffade Feber för att prata om framtiden för förstärkt verklighet, ett av Tim Cooks hjärtämnen. De pratade även lite om Apples nya kontorskomplex Apple Park, filosofi kring teknologi där Cook bland annat sa:

– Vi jobbar väldigt hårt med att trycka in mänsklighet i teknologi. Teknologi i sig själv vill inte vara god, det har vi sett ett antal exempel på. Teknologi i sig själv vill ingenting, det är personerna som skapar och designar som bestämmer om den ska vara god eller inte. Och jag tycker att det är ett oerhört stort ansvar som är lagt på oss, speciellt eftersom kraften i teknologin idag är fantastiskt. Eller det är upp till oss alla att fylla teknologin med mänsklighet.

Jag tycker att vi på Apple alltid har stått i korsningen där tech och konst möts. Jag ser inte på teknologi som ett slutmål utan ett sätt att åstadkomma något som gör gott för mänskligheten. Det är nog en fundamental skillnad mot hur många andra ser på det.

Efter mötet på Apples kontor i Stockholm begav sig Tim Cook till ett kanske oväntat ställe; Iggesund. Apple är nämligen en av Holmens fem största kunder på kartongsidan. Tim Cook träffade Holmens vd Henrik Sjöholm som i ett uttalande till Dagens Industi sade följande:

– Det här har varit hemligt under så många år. Det är skönt att få lite cred när han kom och hälsade på oss efter mer än tio års utvecklingsarbete tillsammans.

Planen var från början att Tim Cook skulle få köra skördare och fälla träd men istället fick han plantera några granar. Metro passade även att fotografera och intervjua Tim Cook i skogen. Med Metro pratade Cook dels om varför han ville besöka Iggesund, sin relation till Sverige, förstärkt verklighet och fejknyheter. Cook förklarar för Metro varför han tror Iphone är så populärt i Sverige:

– När jag kom till Sverige i går kväll slogs jag av all konst. Jag såg kreativitet. Jag ser människor som uppskattar design. Jag märker det i företagen och människorna som verkar gilla innovation. Och jag tror att vår kärlek till miljön spelar in. Svenskar är väldigt miljömedvetna.

Nästa gång Tim Cook kommer till Sverige hoppas vi på att vi kan få in honom i vår poddstudio och bjuda på bullar, även om det kan dröja flera år innan han kommer hit igen. 99-redaktionen fick denna gång nöja sig med att stå utanför Apples kontor i Stockholm.

Källor: Breakit | Feber | Dagens Industri | Metro

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.