Rykte: Touch ID försvinner 2018

Ansiktsigenkänning med Face ID kommer helt att ersätta fingeravtrycksläsning i nästa års Iphone-modeller, om vi får tro analytikern Ming-Chi Kuo.

Under årets septemberevent presenterade Apple den nya autentiseringstekniken Face ID som kommer att ersätta Touch ID i företagets kommande flaggskeppstelefon Iphone X. Än så länge lever dock Touch ID kvar i bland annat Iphone 8 och 8 Plus, som lanserades vid samma tillfälle.

I ett meddelande till investerare har den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo informerat om att det är sannolikt att Touch ID helt uteblir i nästa års Iphonemodeller. Anledningen sägs vara för att få en konkurrensmässig fördel över Android-telefoner, som sägs ligga flera år efter med att ta fram en motsvarande teknik. Ansiktsigenkänningstekniken som används till Face ID bygger till skillnad från konkurrenterna på att skapa en tredimensionell bild av användarens ansikte i kombination med maskininlärning via neurala nätverk, vilket innebär att telefonen inte kan låsas upp med exempelvis ett fotografi eller ens med en realistisk modell av ansiktet.

I Kuos spåkula finns även informationen om att det nu ganska åldersstigna formspråket som använts till Iphone 6, 6S, 7 och 8 kommer att upphöra för att istället helt ersättas av modeller med en hög procentuell skärmyta. Som en följd av Apples strategi förutspås vidare att Android-tillverkare på sikt kommer att överge fingeravtrycksläsare till förmån för liknande ansiktsigenkänningstekniker.

Källa: Macrumors

Kommentarer
63 svar

Apple, Google och Amazon... alla vill göra högtalaren till ditt smarta hem. Men Sonos ligger bra till, tack vare snygga produkter som låter bra och funkar tillsammans med annat. Räcker det för att bli vinnaren?

Kontaktlösa mobilbetalningar är bara början, för tack vare sakernas internet kan snart kylskåpet, bilen och kläderna betala själva. Ida har träffat Christina Lind, Sverigechef på Visa för att prata om framtidens betalningar och hur de påverkar oss kunder.

Dags för nytt avsnitt av podden. Det här avsnittet handlar om Sonos, Homepod och Google Home, om Lightning-kontakten och om mobilsurfandet som vara ökar och ökar.

USA har rivit upp sin princip om nätneutralitet, men låt oss kämpa för att behålla den i Sverige. Youtube-profilen CGP Grey förklarar varför det är en bra idé.

Oneplus har släppt en uppdatering till mobiltelefonen Oneplus 6, som åtgärdar den säkerhetslucka som försatte data i fara.

Valve gör ett nytt försök med sin IOS-app som ger möjligheten att strömma Steam-spel från en dator till en Iphone eller Ipad.