Rykte: Touch ID försvinner 2018

Ansiktsigenkänning med Face ID kommer helt att ersätta fingeravtrycksläsning i nästa års Iphone-modeller, om vi får tro analytikern Ming-Chi Kuo.

Under årets septemberevent presenterade Apple den nya autentiseringstekniken Face ID som kommer att ersätta Touch ID i företagets kommande flaggskeppstelefon Iphone X. Än så länge lever dock Touch ID kvar i bland annat Iphone 8 och 8 Plus, som lanserades vid samma tillfälle.

I ett meddelande till investerare har den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo informerat om att det är sannolikt att Touch ID helt uteblir i nästa års Iphonemodeller. Anledningen sägs vara för att få en konkurrensmässig fördel över Android-telefoner, som sägs ligga flera år efter med att ta fram en motsvarande teknik. Ansiktsigenkänningstekniken som används till Face ID bygger till skillnad från konkurrenterna på att skapa en tredimensionell bild av användarens ansikte i kombination med maskininlärning via neurala nätverk, vilket innebär att telefonen inte kan låsas upp med exempelvis ett fotografi eller ens med en realistisk modell av ansiktet.

I Kuos spåkula finns även informationen om att det nu ganska åldersstigna formspråket som använts till Iphone 6, 6S, 7 och 8 kommer att upphöra för att istället helt ersättas av modeller med en hög procentuell skärmyta. Som en följd av Apples strategi förutspås vidare att Android-tillverkare på sikt kommer att överge fingeravtrycksläsare till förmån för liknande ansiktsigenkänningstekniker.

Källa: Macrumors

Kommentarer
63 svar

99-redaktionen har lagt vantarna på en Google Home Max. Den pluggas så klart in i testlabbet och får både spela musik och svara på frågor.

Att sitta och slösurfa på kontorets toalett och plötsligt få ett autospelande videoklipp med hög volym kan vara otroligt irriterande. Men snart blir det stopp för detta eftersom nästa version av Chrome kan blockera sådana videoklipp.

Den här veckan gör vi en djupdykning i mobilspelens värld. Känner du till de här titlarna?

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.