Rykte: Touch ID försvinner 2018

Ansiktsigenkänning med Face ID kommer helt att ersätta fingeravtrycksläsning i nästa års Iphone-modeller, om vi får tro analytikern Ming-Chi Kuo.

Under årets septemberevent presenterade Apple den nya autentiseringstekniken Face ID som kommer att ersätta Touch ID i företagets kommande flaggskeppstelefon Iphone X. Än så länge lever dock Touch ID kvar i bland annat Iphone 8 och 8 Plus, som lanserades vid samma tillfälle.

I ett meddelande till investerare har den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo informerat om att det är sannolikt att Touch ID helt uteblir i nästa års Iphonemodeller. Anledningen sägs vara för att få en konkurrensmässig fördel över Android-telefoner, som sägs ligga flera år efter med att ta fram en motsvarande teknik. Ansiktsigenkänningstekniken som används till Face ID bygger till skillnad från konkurrenterna på att skapa en tredimensionell bild av användarens ansikte i kombination med maskininlärning via neurala nätverk, vilket innebär att telefonen inte kan låsas upp med exempelvis ett fotografi eller ens med en realistisk modell av ansiktet.

I Kuos spåkula finns även informationen om att det nu ganska åldersstigna formspråket som använts till Iphone 6, 6S, 7 och 8 kommer att upphöra för att istället helt ersättas av modeller med en hög procentuell skärmyta. Som en följd av Apples strategi förutspås vidare att Android-tillverkare på sikt kommer att överge fingeravtrycksläsare till förmån för liknande ansiktsigenkänningstekniker.

Källa: Macrumors

Kommentarer
63 svar

Domen innebär att Telia ska betala kassettskatt för Iphone-modeller från 2009 och framåt, vilket kan leda till dyrare telefoner.

Som en julklapp till bokälskare ger Apple bort flera klassiska romaner som ljudböcker, inlästa av kända skådespelare och komiker.

Googles röstassistent nöjer sig inte med att informera om försenade flyg; nu börjar den digitala hjälpredan också förutse förseningar och meddela om dessa.

Bakåt-knappen i webbläsare kan luras genom att webbplatser lägger till falsk historik som skickar användaren åt fel håll, men nu jobbar Chrome på en lösning för allas trevnad.

Apple har rekryterat branschkändisen Andrew Kim, en designer som jobbat åt både Tesla och Microsoft med allt från Model 3, Windows 10 och Xbox. Vad ska han hitta på hos Apple tro?

I ett test utfört av Forbes kunde ett 3D-utskrivet huvud låsa upp ett flertal Android-mobiler utan större bekymmer. Iphone X gick dock inte att lura.

Tack till carlsson för detta #nyhetstips!