Rykte: Touch ID försvinner 2018

Ansiktsigenkänning med Face ID kommer helt att ersätta fingeravtrycksläsning i nästa års Iphone-modeller, om vi får tro analytikern Ming-Chi Kuo.

Under årets septemberevent presenterade Apple den nya autentiseringstekniken Face ID som kommer att ersätta Touch ID i företagets kommande flaggskeppstelefon Iphone X. Än så länge lever dock Touch ID kvar i bland annat Iphone 8 och 8 Plus, som lanserades vid samma tillfälle.

I ett meddelande till investerare har den välinformerade analytikern Ming-Chi Kuo informerat om att det är sannolikt att Touch ID helt uteblir i nästa års Iphonemodeller. Anledningen sägs vara för att få en konkurrensmässig fördel över Android-telefoner, som sägs ligga flera år efter med att ta fram en motsvarande teknik. Ansiktsigenkänningstekniken som används till Face ID bygger till skillnad från konkurrenterna på att skapa en tredimensionell bild av användarens ansikte i kombination med maskininlärning via neurala nätverk, vilket innebär att telefonen inte kan låsas upp med exempelvis ett fotografi eller ens med en realistisk modell av ansiktet.

I Kuos spåkula finns även informationen om att det nu ganska åldersstigna formspråket som använts till Iphone 6, 6S, 7 och 8 kommer att upphöra för att istället helt ersättas av modeller med en hög procentuell skärmyta. Som en följd av Apples strategi förutspås vidare att Android-tillverkare på sikt kommer att överge fingeravtrycksläsare till förmån för liknande ansiktsigenkänningstekniker.

Källa: Macrumors

Kommentarer
63 svar

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.

Apples bilsystem Carplay har nu stöd för andra karttjänster, och först ut är ärkerivalen Google Maps.

UE har uppdaterat sin Boom-serie med portabla Bluetooth-högtalare. De nya modellerna är vattentäta och har fått flera nya finesser.

Tillsammans med IOS 12 släppte Apple också Watch OS 5 till världen. Vi går igenom nyheterna som väntar dig.

På fredag börjar Apples nya flaggskeppsmobiler att säljas i butiker. Om du har en Iphone X redan – finns det några skäl att uppgradera? Kanske finns det ett stort skäl.

IOS 12 är här, och går att ladda hem. Här är en snabb genomgång av nyheterna i systemet.