Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Swedbank fungerar nu med Samsung Pay

Uppdaterad: Nu adderas banken Swedbank på listan över banker med stöd för Samsung Pay. Redaktionen har fått betatesta sina Swedbankkort under helgen.

Tidigare i våras, närmare bestämt i mars, lanserades Samsung Pay i Sverige. Till skillnad från många konkurrenter använder inte Samsung Pay endast NFC som teknisk lösning utan även deras patenterade MST-teknik. Denna teknik bygger på en fysisk spole som lurar kortterminalen att du precis dragit ett kort med magnetremsa när du håller mobilen mot terminalen. Detta gör att Samsung Pay fungerar överallt förutom vid automater som kräver ett fysiskt chip såsom parkeringsautomater eller liknande betalautomater.

När Samsung Pay lanserades i våras var bankerna Nordea och SEB anslutna till betaltjänsten. Både Mastercard och Visa hade stöd för Samsung Pay och sedan dess har Ica Banken och Rikskuponger lagts till på listan över anslutna banker tillsammans med Handelsbanken, Eurocard, Sas Mastercard och Circle K.

Ny på listan från och med idag är Swedbank. När vi testade tjänsten i våras grämde sig både Amanda Reventlid och Andreas Eklöv över att Swedbank inte var med på listan över anslutna banker eftersom båda använder Swedbank privat. Redaktionen har några dagar innan lanseringen fått testa betaversionen. Vi går även igenom några av funktionerna som tillkommit och några som vi inte hann gå igenom i förra testet.

Uppdatering: I videon berättar vi om att Samsung Pay inte fungerar utan nätverksanslutning (offline-läge), men detta var ett isolerat fel och Samsung Pay kan användas i offline-läge med skillnaden att antalet köp som kan göras per dag är begränsat.

Vill du se när vi testade Samsung Pay i våras?

Kommentarer
19 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.