Direkt från München

Live: Se när Huawei presenterar Mate 10

Mobilmakaren Huawei bjuder in till evenemang i tyska München. På menyn finns kommande telefonen Mate 10, som väntas ta upp kampen mot bland annat Samsung Galaxy Note 8.

Tillverkaren Huawei har vuxit som en raket de senaste åren, både internationellt och på den nordiska marknaden. Populära modeller i Mate- och P-serierna syns i var och varannan butik, tillsammans med prispressade familjen Honor.

Nu väntar nästa modell – Mate 10. Telefonen presenteras i tyska München under eftermiddagen, och hela evenemanget direktsänds. 99:s egen Ida Blix är dessutom på plats och bjuder på första intryck så snart teknikgudarna tillåter.

Amanda fortsätter sitt musikäventyr och denna gång dyker hon ner i havet som är Bluetooth, Airplay och Spotify Connect, och passar på att gå igenom vilken högtalare som passar till vad.

Denna vecka kollar vi hur bra koll du egentligen har på musiktjänster. In och testa dina kunskaper!

Enligt ett läckt dokument ser Nokia ingen framtid för företagets hälsoprodukter under namnet Nokia Health (tidigare Withings).

Kontanter är ute och plastkorten tappar snabbt sin charm med alla mobila betallösningar som kommer. Ida satte sig ned med Mastercard för att prata om utvecklingen.

Swype var länge ett populärt tangentbordsalterantiv för Android, och hittade också in i App Store, men nu meddelar utvecklarna att det inte kommer några fler uppdateringar.

Googles systerbolag Verily har tagit fram en artificiell intelligens som kan identifiera om en patient kan drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar genom att analysera patientens ögonbotten.