Direkt från München

Live: Se när Huawei presenterar Mate 10

Mobilmakaren Huawei bjuder in till evenemang i tyska München. På menyn finns kommande telefonen Mate 10, som väntas ta upp kampen mot bland annat Samsung Galaxy Note 8.

Tillverkaren Huawei har vuxit som en raket de senaste åren, både internationellt och på den nordiska marknaden. Populära modeller i Mate- och P-serierna syns i var och varannan butik, tillsammans med prispressade familjen Honor.

Nu väntar nästa modell – Mate 10. Telefonen presenteras i tyska München under eftermiddagen, och hela evenemanget direktsänds. 99:s egen Ida Blix är dessutom på plats och bjuder på första intryck så snart teknikgudarna tillåter.

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.