Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Greenpeace släpper rapport om grön teknik

Hur grön är egentligen tekniken du använder? Miljöorganisationen Greenpeace har återigen publicerat en rapport om hur miljövänliga olika teknikföretag är.

Miljöorganisationen Greenpeace återlanserar rapporten om hur miljövänliga olika teknikföretag och deras insatser är. Rapporten fokuserar på de största teknikföretagen i Östasien, Nordamerika och Europa. På Greenpeace webbplats går det även att klicka vidare till varje företags eget kort där man kan få mer detaljerad information om hur företagen klarar sig på de olika områdena.

På första plats hamnar Fairphone med Apple tätt bakom sig. Efter Apple kommer Dell och HP tätt följt av Lenovo och Microsoft. Längst bort på skalan finns Amazon tillsammans med Oppo, Vivo och Xiaomi.

Amerikanska Greenpeace har spenderat de två senaste åren med att utvärdera och analysera tekniksektorn och vilka åtgärder företag vidtagit för att skapa en grönare teknik. De har identifierat de tre viktigaste områdena för att se hur ett företag jobbar med för att göra sin teknik och produktion miljövänligare.

Områdena är skifte till förnybar energi, reducering av resursförbrukning och eliminering av farliga kemikalier. Inom varje område blir företagen betygsatta inom underkategorierna transparens, engagemang, utförande och befrämjande. Resultaten läggs sedan ihop och företagen placerar sig på en skala mellan A och F där A är bäst och F är sämst.

Är det viktigt för dig att tekniken du köper är grön?

Visste du att...

  • Så mycket som 80 procent av den teknikrelaterade kolföroreningen sker redan innan du sätter på apparaten.

  • För varje 100 gram mineraler som finns i en smart telefon måste gruvarbetare gräva fram, skeppa och processa mer än 340 gånger den vikten sten.

  • 2017 förväntas det globala e-avfallet överstiga 65 miljoner ton, vilket är tillräckligt för att begrava San Francisco på ett djup av fyra meter.

Källa: Greenpeace

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.