Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka

Enligt källor som pratat med tekniksajten Mac Pro ska Apple Pay lanseras nästa vecka med Nordea som första anslutna bank.

Vi skrev nyligen om att ett flertal Iphone- och Apple Watch-användare har upptäckt tecken på att en svensk lansering av Apple Pay kan vara nära förestående, och nu rapporterar tekniksajten Mac Pro att ett flertal källor har bekräftat att Apple Pay ska lanseras nästa vecka.

Informationen om den svenska lanseringen anger att den första banken som ansluts till Apple Pay blir Nordea, och enligt uppgift ska de båda företagen gemensamt presentera lanseringen tisdagen den 24 oktober. När Samsung Pay lanserades i Sverige fanns inte samtliga banker representerade från dag ett men har utökats efterhand, och förhoppningsvis kommer på samma sätt fler banker ansluta till Apple Pay inom en inte allt för avlägsen framtid.

Till skillnad från just Samsung Pay använder sig Apple Pay endast av tekniken NFC för trådlös kommunikation med betalterminalen, och kräver därmed att terminalen är utrustad med stöd för NFC-betalningar. I dagsläget är utbredningen av NFC i betalterminaler relativt begränsad på svenska marknaden, men förhoppningsvis kan en lansering av Apple Pay sätta fart på bankernas expansionsplaner.

Kommentarer
1141 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.