Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka

Enligt källor som pratat med tekniksajten Mac Pro ska Apple Pay lanseras nästa vecka med Nordea som första anslutna bank.

Vi skrev nyligen om att ett flertal Iphone- och Apple Watch-användare har upptäckt tecken på att en svensk lansering av Apple Pay kan vara nära förestående, och nu rapporterar tekniksajten Mac Pro att ett flertal källor har bekräftat att Apple Pay ska lanseras nästa vecka.

Informationen om den svenska lanseringen anger att den första banken som ansluts till Apple Pay blir Nordea, och enligt uppgift ska de båda företagen gemensamt presentera lanseringen tisdagen den 24 oktober. När Samsung Pay lanserades i Sverige fanns inte samtliga banker representerade från dag ett men har utökats efterhand, och förhoppningsvis kommer på samma sätt fler banker ansluta till Apple Pay inom en inte allt för avlägsen framtid.

Till skillnad från just Samsung Pay använder sig Apple Pay endast av tekniken NFC för trådlös kommunikation med betalterminalen, och kräver därmed att terminalen är utrustad med stöd för NFC-betalningar. I dagsläget är utbredningen av NFC i betalterminaler relativt begränsad på svenska marknaden, men förhoppningsvis kan en lansering av Apple Pay sätta fart på bankernas expansionsplaner.

Kommentarer
2002 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.