Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka

Enligt källor som pratat med tekniksajten Mac Pro ska Apple Pay lanseras nästa vecka med Nordea som första anslutna bank.

Vi skrev nyligen om att ett flertal Iphone- och Apple Watch-användare har upptäckt tecken på att en svensk lansering av Apple Pay kan vara nära förestående, och nu rapporterar tekniksajten Mac Pro att ett flertal källor har bekräftat att Apple Pay ska lanseras nästa vecka.

Informationen om den svenska lanseringen anger att den första banken som ansluts till Apple Pay blir Nordea, och enligt uppgift ska de båda företagen gemensamt presentera lanseringen tisdagen den 24 oktober. När Samsung Pay lanserades i Sverige fanns inte samtliga banker representerade från dag ett men har utökats efterhand, och förhoppningsvis kommer på samma sätt fler banker ansluta till Apple Pay inom en inte allt för avlägsen framtid.

Till skillnad från just Samsung Pay använder sig Apple Pay endast av tekniken NFC för trådlös kommunikation med betalterminalen, och kräver därmed att terminalen är utrustad med stöd för NFC-betalningar. I dagsläget är utbredningen av NFC i betalterminaler relativt begränsad på svenska marknaden, men förhoppningsvis kan en lansering av Apple Pay sätta fart på bankernas expansionsplaner.

Kommentarer
678 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.