Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka

Enligt källor som pratat med tekniksajten Mac Pro ska Apple Pay lanseras nästa vecka med Nordea som första anslutna bank.

Vi skrev nyligen om att ett flertal Iphone- och Apple Watch-användare har upptäckt tecken på att en svensk lansering av Apple Pay kan vara nära förestående, och nu rapporterar tekniksajten Mac Pro att ett flertal källor har bekräftat att Apple Pay ska lanseras nästa vecka.

Informationen om den svenska lanseringen anger att den första banken som ansluts till Apple Pay blir Nordea, och enligt uppgift ska de båda företagen gemensamt presentera lanseringen tisdagen den 24 oktober. När Samsung Pay lanserades i Sverige fanns inte samtliga banker representerade från dag ett men har utökats efterhand, och förhoppningsvis kommer på samma sätt fler banker ansluta till Apple Pay inom en inte allt för avlägsen framtid.

Till skillnad från just Samsung Pay använder sig Apple Pay endast av tekniken NFC för trådlös kommunikation med betalterminalen, och kräver därmed att terminalen är utrustad med stöd för NFC-betalningar. I dagsläget är utbredningen av NFC i betalterminaler relativt begränsad på svenska marknaden, men förhoppningsvis kan en lansering av Apple Pay sätta fart på bankernas expansionsplaner.

Kommentarer
750 svar

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.