Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka

Enligt källor som pratat med tekniksajten Mac Pro ska Apple Pay lanseras nästa vecka med Nordea som första anslutna bank.

Vi skrev nyligen om att ett flertal Iphone- och Apple Watch-användare har upptäckt tecken på att en svensk lansering av Apple Pay kan vara nära förestående, och nu rapporterar tekniksajten Mac Pro att ett flertal källor har bekräftat att Apple Pay ska lanseras nästa vecka.

Informationen om den svenska lanseringen anger att den första banken som ansluts till Apple Pay blir Nordea, och enligt uppgift ska de båda företagen gemensamt presentera lanseringen tisdagen den 24 oktober. När Samsung Pay lanserades i Sverige fanns inte samtliga banker representerade från dag ett men har utökats efterhand, och förhoppningsvis kommer på samma sätt fler banker ansluta till Apple Pay inom en inte allt för avlägsen framtid.

Till skillnad från just Samsung Pay använder sig Apple Pay endast av tekniken NFC för trådlös kommunikation med betalterminalen, och kräver därmed att terminalen är utrustad med stöd för NFC-betalningar. I dagsläget är utbredningen av NFC i betalterminaler relativt begränsad på svenska marknaden, men förhoppningsvis kan en lansering av Apple Pay sätta fart på bankernas expansionsplaner.

Kommentarer
624 svar

För dig som är sugen på att bli amatörpilot, men inte vill ge dig in på drönarmarknaden finns snart pappersflygplanet Powerup Dart som alternativ.

I den här tråden samlas de som redan lagt vantarna på en Homepod. In och läs om du är riktigt sugen på att skaffa en. Och har du redan köpt en vill vi läsa om dina intryck!

Andreas vilar upp sig hemma, Amandas halsont ställer till det – men podd blir det ändå. Som nästan varje vecka.

Den här killen styr det viktigaste i hemmet med sin Ocarina. Hemautomation gjord Zelda-style.

Det är bara att bita ihop och betala säger Tullverket.

Röstassistenten Google Assistant har ett hektiskt år framför sig. Enligt en bild från en Google-presentation kommer assistenten under 2018 att lanseras i flera nya länder och lära sig nya språk.