Monument Valley 2 kommer till Android 6 november

Uppföljaren till det kritikerrosade mobilspelet Monument Valley finns redan till IOS. Android-användare kan hämta hem spelet med start den 6 november.

2014 släpptes pusselspelet Monument Valley som har fått mycket uppmärksamhet för sina vackra miljöer, trollbindande musik och roliga pusselmoment. Under Apples utvecklarkonferens i somras släpptes uppföljaren till spelsuccén på IOS men Android-användare har fått vänta betydligt längre.

Sedan augusti i år har det gått att skicka in en intresseanmälan om spelet i Google Play. Nu har det kommit ett släppdatum – från och med den 6 novmeber går det att köpa spelet för Android.

Läs mer från oss

Monument Valley ger perspektiv på problemlösning
Monument Valley: Intervju med skaparna Ustwo
Ustwo berättar hur det går för Monument Valley

De som chockas och upprörs mest av Googles datainsamling är de många användare som aldrig ens reflekterat över att de är företagets användare, och som inte känner till Googles natur.

Simon Risberg föddes med dysmeli, och fick sina ben amputerade vid ett års ålder. I veckans fredagsvideo visar Simon upp sina bioniska ben, som visar att framtiden verkligen har kommit!

Vår medlem Kallgren är köpsugen och har frågor om Sonos Play:1 och Sonos One som han vill använda tillsammans med Alexa. Hjälp från befintliga användare sökes!

Ni ställde frågorna, och vi bjöd in representanter från Sveriges riksdagspartier för att svara. I Geeks valspecial har det nu blivit dags för Socialdemokraterna, som berättar om partiets politik i teknikrelaterade frågor.

Efter uppmärksamheten kring hur Google använder och lagrar användares platshistorik har nu företaget förtydligat sin beskrivning av inställningarna.

I september kommer Apple att visa upp årets nya Iphone-modeller, och enligt det senaste ryktet kommer det finnas stöd för ritdonet Apple Pencil.