Apple Pay finns nu i 20 länder och täcker 70% av betalningarna

Tre år efter lanseringen finns Apple Pay i 20 länder. Tjänsten står för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar i de områden där den finns. Snart kommer tjänsten också till Sverige.

Apple Pay firar nu tre år med lite färsk statistik från Jennifer Bailey, chef för tjänsten hos Apple. Den mobila betaltjänsten finns i 20 länder och täcker in 70 procent av kortbetalningarna från 4 000 kortutgivare.

Jennifer Bailey delade med sig av siffrorna under konferensen Money 20/20 nyligen. Danmark, Finland, Sverige och Förenade Arabemiraten är tydligen inkluderade trots att Apple Pay ännu inte har lanserats, rapporterar Imore.

Enligt den senaste tidens rykten behöver vi inte vänta länge på vår tur. Redan den 24 oktober kan det vara dags och Nordea sägs vara först ut tillsammans med butikerna 7-Eleven, Pressbyrån och Elgiganten.

Bailey berättade också att i de områden där Apple Pay finns står tjänsten för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar. I USA accepteras Apple Pay numera på hälften av alla detaljhandelställen, inklusive 67 av de 100 största handlarna.

Senare i höst blir det möjligt att skicka pengar mellan privatpersoner, något som aktiverats i den senaste betaversionen av IOS 11.

Läs mer från oss:
Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka (nyhet, 2017-10-17)

Källa: Imore

Kommentarer
10 svar

Nya Echo-högtalare, tillbehör till bilen, förstärkare och en mikrovågsugn. Amazon tar i från tårna och visar upp en lång rad nya tillbehör till det smarta hemmet.

Nu har 99:s testlabb fått in monstermobilen Iphone XS Max, och vi börjar i studion för att dela med oss av våra första intryck. Är det värt att köpa en ny XS för den som redan har en Iphone X?

Apples september-event har kommit och gått, men minns du allt som hände på scenen, och 99:s täckning? Det här klarar bara 99:s mest trogna besökare, och den här gången finns också finfina priser i potten om du får tio rätt.

Amazon Echo med Alexa må vara en populär röstassistent för det smarta hemmet, men bra ljud har högtalaren inte. Det vill nu Amazon råda bot på med en maffig bashögtalare.

Nu har vi lagt vantarna på en Iphone XS Max i guld. Självklart kan inga tester börja förrän vi packat upp den – häng med.

Betaversionen av IOS 12.1 innehåller referenser till nya modeller av Ipad Pro som kommer under hösten, och ingen är förvånad.