Apple Pay finns nu i 20 länder och täcker 70% av betalningarna

Tre år efter lanseringen finns Apple Pay i 20 länder. Tjänsten står för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar i de områden där den finns. Snart kommer tjänsten också till Sverige.

Apple Pay firar nu tre år med lite färsk statistik från Jennifer Bailey, chef för tjänsten hos Apple. Den mobila betaltjänsten finns i 20 länder och täcker in 70 procent av kortbetalningarna från 4 000 kortutgivare.

Jennifer Bailey delade med sig av siffrorna under konferensen Money 20/20 nyligen. Danmark, Finland, Sverige och Förenade Arabemiraten är tydligen inkluderade trots att Apple Pay ännu inte har lanserats, rapporterar Imore.

Enligt den senaste tidens rykten behöver vi inte vänta länge på vår tur. Redan den 24 oktober kan det vara dags och Nordea sägs vara först ut tillsammans med butikerna 7-Eleven, Pressbyrån och Elgiganten.

Bailey berättade också att i de områden där Apple Pay finns står tjänsten för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar. I USA accepteras Apple Pay numera på hälften av alla detaljhandelställen, inklusive 67 av de 100 största handlarna.

Senare i höst blir det möjligt att skicka pengar mellan privatpersoner, något som aktiverats i den senaste betaversionen av IOS 11.

Läs mer från oss:
Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka (nyhet, 2017-10-17)

Källa: Imore

Kommentarer
10 svar

Dags att presentera hur det gick för alla i förra veckans quiz om smarta klockor.

Avslöjandet runt Facebooks inblandning i dataskandalen runt analytikerfirman Cambridge Analytica växer, med uppmaningar om massflykt och rättsliga kallelser som efterspel.

Många använder Netflix men här får du några tips som kan få dig att få ut ännu mer av tjänsten.

I framtiden tros Apple byta ut sina skärmar från Samsung och LG mot egna skärmar med Micro-LED.

Trots all automatisering kan det ibland vara skönt att kunna tända sina uppkopplade lampor via den vanliga strömbrytaren på väggen. Innan årets slut kommer det att släppas smarta strömbrytare till Philips Hue-lampor.

Att ladda ner spel som sedan visar sig vara usla är sällan skoj. Speciellt inte om det suger en massa datatrafik i väntan på bussen. Men genom Google Play Instant ska användare kunna testa spel utan att ladda ner dem.