Apple Pay finns nu i 20 länder och täcker 70% av betalningarna

Tre år efter lanseringen finns Apple Pay i 20 länder. Tjänsten står för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar i de områden där den finns. Snart kommer tjänsten också till Sverige.

Apple Pay firar nu tre år med lite färsk statistik från Jennifer Bailey, chef för tjänsten hos Apple. Den mobila betaltjänsten finns i 20 länder och täcker in 70 procent av kortbetalningarna från 4 000 kortutgivare.

Jennifer Bailey delade med sig av siffrorna under konferensen Money 20/20 nyligen. Danmark, Finland, Sverige och Förenade Arabemiraten är tydligen inkluderade trots att Apple Pay ännu inte har lanserats, rapporterar Imore.

Enligt den senaste tidens rykten behöver vi inte vänta länge på vår tur. Redan den 24 oktober kan det vara dags och Nordea sägs vara först ut tillsammans med butikerna 7-Eleven, Pressbyrån och Elgiganten.

Bailey berättade också att i de områden där Apple Pay finns står tjänsten för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar. I USA accepteras Apple Pay numera på hälften av alla detaljhandelställen, inklusive 67 av de 100 största handlarna.

Senare i höst blir det möjligt att skicka pengar mellan privatpersoner, något som aktiverats i den senaste betaversionen av IOS 11.

Läs mer från oss:
Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka (nyhet, 2017-10-17)

Källa: Imore

Kommentarer
10 svar

Så här med semestertider på gång för många lyfter vi fram några tips för att undvika att gå i nättrollens fällor. Viktigt att tänka på sinnesfriden och att koppla av. Känn dig fri att också använda tipsen tillbaka i vardagen sedan.

Apple säljer en specialutgåva av Apple Watch framtagen tillsammans med modehuset Hermès. Tidigare har man behövt åka utomlands för att köpa den – men inte nu längre.

Den 16 juli är det officiellt säljstart för den nostalgiframkallande Nokia 8110 4G, mer populärt kallad för "banantelefonen".

Hur gick det i förra veckans quiz? Vi ställde kluriga frågor om Sonos och så här gick det.

Huawei lyckas inte imponera med sin surfplatta Mediapad M5, trots hyfsade funktioner och prestanda. Upplevelsen är för oputsad och priset högre än konkurrenten Ipad.

Här kommer ett finfint litet tips på hur du kan ta bättre bilder med Apples inbygga kamera-app i IOS. Med några enkla tryck kan du ställa in fokus och exponering själv innan du tar bilden – vi visar dig hur.