Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple Pay finns nu i 20 länder och täcker 70% av betalningarna

Tre år efter lanseringen finns Apple Pay i 20 länder. Tjänsten står för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar i de områden där den finns. Snart kommer tjänsten också till Sverige.

Apple Pay firar nu tre år med lite färsk statistik från Jennifer Bailey, chef för tjänsten hos Apple. Den mobila betaltjänsten finns i 20 länder och täcker in 70 procent av kortbetalningarna från 4 000 kortutgivare.

Jennifer Bailey delade med sig av siffrorna under konferensen Money 20/20 nyligen. Danmark, Finland, Sverige och Förenade Arabemiraten är tydligen inkluderade trots att Apple Pay ännu inte har lanserats, rapporterar Imore.

Enligt den senaste tidens rykten behöver vi inte vänta länge på vår tur. Redan den 24 oktober kan det vara dags och Nordea sägs vara först ut tillsammans med butikerna 7-Eleven, Pressbyrån och Elgiganten.

Bailey berättade också att i de områden där Apple Pay finns står tjänsten för 90 procent av alla kontaktlösa betalningar. I USA accepteras Apple Pay numera på hälften av alla detaljhandelställen, inklusive 67 av de 100 största handlarna.

Senare i höst blir det möjligt att skicka pengar mellan privatpersoner, något som aktiverats i den senaste betaversionen av IOS 11.

Läs mer från oss:
Uppgift: Apple Pay lanseras nästa vecka (nyhet, 2017-10-17)

Källa: Imore

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.