Nya emoji-symboler i IOS 11.1-beta

Nya emoji-symboler och Apple Cash Pay är några av uppdateringarna som kommer i betan av IOS 11.1.

Betaversionen av IOS 11.1 har precis släppts och funktioner som tillkommit är en rad nya emoji-symboler, Apple Pay Cash och allmänna buggfixar och förbättringar.

I somras släpptes en uppdatering av Unicode-standarden. 56 nya symboler tillkom till emoji-biblioteket, bland annat vampyrer, alver, broccoli, emoji som svär, emoji i hijab, stek och emoji med monokel. Apple brukar vara snabbt ute med att uppdatera sitt bibliotek efter Unicode-standarden och i IOS 11.1 kommer de 56 symbolerna.

Nytt i IOS är även Apple Pay Cash om gör att du kan skicka pengar till familj och vänner som använder Iphone och Apple Pay. Apple Pay Cash är en Swish-liknande lösning som gör att det går att skicka pengar till varandra genom Apples meddelandeapp eller genom att använda Siri, personen du skickar pengarna till får dem på direkten.

Det är oklart när 11.1 kommer i skarp version men det är inte helt omöjligt att uppdateringen kommer lagom till Iphone X börjar skeppas ut.

Kommentarer
5 svar

Hör du till dem som tycker att Apple Homepod är alldeles för dyr? Rapporter gör gällande att Apple planerar ett billigare syskon under varumärket Beats.

Den sjätte uppstickartelefonen känns som en förfinad version av föregångaren som hänger på moderna trender, på gott och ont. Andreas har hunnit testa en helg, och så här tycker han.

Postnord och e-handelsföretaget Wish har enats om momshantering, och därmed kommer Postnords hanteringsavgift på 75 kronor snart att försvinna enligt nya uppgifter.

Just nu pågår en diskussion i forumet om hur man gör sin Iphone-mobil så säker som möjligt. Ge Appleman och varandra era bästa tips eller om du själv vill ha svar på frågan; gå in och läsa om alla tips och trix!

Apputvecklare bildar förbund inför konferensen WWDC, och kräver nu förändringar i Apples butik App Store. Bland annat vill de att Apple ska ta mindre än 30 procent av intäkterna.

Jag har varit Spotify trogen sedan 2008, men en så enkel sak som att jag slipper reklam på Youtube kan faktiskt vara nog för att jag ska överge min gamla musikpartner.