Nya emoji-symboler i IOS 11.1-beta

Nya emoji-symboler och Apple Cash Pay är några av uppdateringarna som kommer i betan av IOS 11.1.

Betaversionen av IOS 11.1 har precis släppts och funktioner som tillkommit är en rad nya emoji-symboler, Apple Pay Cash och allmänna buggfixar och förbättringar.

I somras släpptes en uppdatering av Unicode-standarden. 56 nya symboler tillkom till emoji-biblioteket, bland annat vampyrer, alver, broccoli, emoji som svär, emoji i hijab, stek och emoji med monokel. Apple brukar vara snabbt ute med att uppdatera sitt bibliotek efter Unicode-standarden och i IOS 11.1 kommer de 56 symbolerna.

Nytt i IOS är även Apple Pay Cash om gör att du kan skicka pengar till familj och vänner som använder Iphone och Apple Pay. Apple Pay Cash är en Swish-liknande lösning som gör att det går att skicka pengar till varandra genom Apples meddelandeapp eller genom att använda Siri, personen du skickar pengarna till får dem på direkten.

Det är oklart när 11.1 kommer i skarp version men det är inte helt omöjligt att uppdateringen kommer lagom till Iphone X börjar skeppas ut.

Kommentarer
5 svar

Amazon släpper molntjänst i Sverige, näthandeln får vi vänta på lite till. Idas dator har dataproblem och Oneplus släpper specialversion av 6T med Mclaren.

Det är viktigt att välja ett svårt wifi-lösenord om du vill skydda det mot obehöriga, men det går också att välja ett som är svårt att kommunicera.

Storlekarna sägs börja med en 5,8-tums enklare instegsmodell, och prislappen ser ut att fortsätta 2018 års trend med att vara av det saftigare slaget.

Någon svensk lansering av Amazons näthandel blev det inte den här veckan, men däremot bjuder vi på frågesport!

DJ-appen Djay är en av de mer populära på IOS-plattformen, men nu byter appen till en prenumerationsbaserad betalningsmodell. Detta blir allt mer populärt bland dyrare mobilappar.

Framtiden för Googles mobila operativsystem kanske börjar närma sig något då referenser nu börjat leta sig in i Android-projektet.