Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Patenttvist mellan Apple och Samsung tas upp på nytt

Fem år efter att Samsung dömdes för att ha kopierat Apple tas målet upp på nytt, bland annat ska bötesbeloppet diskuteras.

För omkring sex år sedan hamnade Apple och Samsung i luven på varandra i vad som skulle bli en väldigt långdragen patenttvist. Apple ansåg att Samsung inkräktat på ett flertal patent och kopierat deras Iphone.

Under 2012 avgjordes målet och Samsung dömdes att betala motsvarande åtta miljarder kronor i skadestånd. Summan minskade successivt de kommande åren och slutade på cirka tre miljarder kronor. Efter en ny överklagan från Samsung tas nu målet upp på nytt, rapporterar The Verge.

Något datum har ännu inte satts och chansen att de två företagen löser det sinsemellan utanför domstolen är stor. En rättsprocess riskerar att bli både dyr och långdragen och både Samsung och Apple är mitt uppe i en dispyt med Qualcomm (de är på samma sida i den tvisten).

Om rättegången ändå blir av förväntas mycket av diskussionen att handla om hur skadeståndsbeloppet ska räknas ut. Högsta domstolen har sedan tidigare fastställt att det inte är rimligt att basera skadeståndet på de totala intäkterna från Samsungs försäljning.

Källa: The Verge

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.